2022-08-22

Студенти-спортсмени університету та коледжу отримають матеріальну підтримку від Полтавської громади

На засіданні виконавчого комітету Полтавської міської ради оприлюднили рішення про виплату спортсменам-призерам міжнародних турнірів та змагань та їхнім тренерам одноразових премій з бюджету громади. Серед нагороджених – студенти і випускники Полтавської політехніки та коледжу нафти і газу.

Студенти-спортсмени  університету та коледжу отримають матеріальну підтримку від Полтавської громади

За рішенням виконавчого комітету Полтавської міської ради премії отримають  спортсмени, що  зайняли  призові місця на Чемпіонаті світу з плавання серед спортсменів з інвалідністю (м. Фуншал, Португалія).

Серед нагороджених: 

 - Олексій  Вірченко, студент факультету фізичної культури та спорту Національного університету "Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка", член основного складу національної збірної команди України з плавання (порушення зору), майстер спорту України міжнародного класу, за  І місце (100 м батерфляй), І місце (50 м вільний стиль), III місце (100 м на спині);  

- Денис  Остапченко, випускник Полтавського фахового коледжу нафти і газу Полтавської політехніки,  член основного складу національної збірної команди України з плавання (ураження опорно-рухового апарату) майстер спорту України міжнародного класу, за  II місце (200 м вільний стиль), III місце (50 м вільний стиль), III місце (50 м на спині);  

 - Ілля Калайда, заслужений тренер України, тренер спортсмена Олексія Вірченка, за підготовку спортсмена, який посів.  призові місця на Чемпіонаті світу; 

 - Галина Бойко, заслужений тренер України, тренер спортсмена Дениса Остапченка, за підготовку спортсмена, який посів призові місця на Чемпіонаті світу. 

Премії отримають також спортсмени- переможці  Всесвітніх ігор з неолімпійських видів спорту:

- Олег  Приймачов,  випускник  факультету фізичної культури та спорту Національного університету "Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка" , член основного складу національної збірної команди України з таїландського боксу Муей Тай, заслужений майстер спорту України, за І місце в змаганнях з таїландського боксу Муей Тай на одинадцятих Всесвітніх іграх (м. Бірмінгем, Алабама, США, 07-17.07.2022); 

 - Абдулаєв Зураб Шариф огли, тренер Олега Приймачова за підготовку спортсмена, який посів перше місце на одинадцятих Всесвітніх іграх з таїландського боксу Муей Тай (м. Бірмінгем, Алабама, США, 07-17.07.2022).

«Пишаюся нашими спортсменами та їхніми тренерами. Бажаю вам сил та наснаги для нових перемог!», – прокоментував голова Полтавської міської територіальної громади Олександр Мамай.

Раніше  Президент України нагородив орденом «За заслуги» II ступеня випускника університету – чемпіона з таїландського боксу, Міністр освіти і науки привітав студентів політехніки – переможців Європейських університетських ігор 2022, а викладачка політехніки нагороджена Подякою міського голови за вагомий внесок у розвиток фізичної культури і спорту Полтави.

 

Медіа-центр 

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»