2022-08-11

Міністр освіти і науки привітав студентів політехніки – переможців Європейських університетських ігор 2022

Студенти-чемпіони – Михайло Сердюк та Ентоні Джіркінс і ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Володимир Онищенко взяли участь у пресконференції з переможцями та призерами Європейських університетських ігор 2022 та Чемпіонату світу з футзалу, яка відбулась у НУФВСУ за участі Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета, ректорів та керівників спортивних організацій. Ректор і спортсмени нагороджені Подяками головного освітянина України.

Міністр освіти і науки привітав студентів політехніки – переможців Європейських університетських ігор 2022

9 серпня 2022 року в Національному університеті фізичного виховання і спорту України відбулась пресконференція з переможцями та призерами Європейських університетських ігор 2022 та Чемпіонату світу з футзалу за участі Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета, заступника голови ОПУ, президента Федерації бадмінтону України Олексія Дніпрова, президента Всеукраїнської футбольної асоціації студентів, депутата ВРУ Івана Крулька, першого заступника голови ФСТ «Динамо» України Віктора Коржа, президента Спортивної студентської спілки України, ректора НУФВСУ Євгенія Імаса, голови Спілки ректорів України, ректора КНУБА Петра Кулікова, голови Української федерації учнівського спорту Романа Греби, президента Національної академії педагогічних наук України Василя Кременя та ректорів провідних закладів вищої освіти України, які представляли студенти на Європейських університетських іграх.

«У цей непростий для України час, коли йде війна, наші студенти віддано готувались і виборювали перемогу на престижних світових та європейських спортивних аренах – у Європейських університетських іграх. За результатами європейських змагань наші студенти із 41 університету України вибороли  62 медалі: 19 золотих, 25 срібних та 18 бронзових. Ці надзвичайно високі результати показують, що студентський спорт в Україні не лише розвивається, а навіть більше – ми є лідерами у світі та Європі! Уся країна пишається вами – переможцями, призерами та учасниками  Європейських університетських ігор та Чемпіонату світу з футзалу! Упевнений, що попереду нас чекає ще багато перемог! Ми гідно представлятимемо наші університети та Україну на чергових міжнародних студентських змаганнях!» – привітав Сергій Шкарлет.

З 14 до 31 липня 2022 року у місті Лодзь відбулися Європейські університетські ігри 2022, у яких узяли участь 5 тис. студентів, 400 університетів із 40 країн Європи. Під час змагань спортсмени Полтавської політехніки гідно представили Україну та наш університет. Студент ННІ архітектури, будівництва та землеустрою Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Михайло Сердюк став чемпіоном Європейських університетських ігор-2022 з кікбоксингу, а  Ентоні Джіркінс виборов срібну медаль.

Делегація студентської збірної команди України в Європейських університетських іграх формувалася у співпраці з університетами та національними федераціями. До неї увійшли представники 41 закладу вищої освіти України (230 спортсменів).

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет нагородив Подяками студентів-спортсменів і відзначив ректорів університетів, які представляли переможці. Відзнаку отримали студенти Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»:

Михайло Сердюк – студент другого курсу спеціальності 192 «Будівництво та цивільна інженерія»

Ентоні Джіркінс – бакалавр спеціальності 192 «Будівництво та цивільна інженерія»

 

Подякою Міністра освіти і науки України нагороджено ректора Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», доктора економічних наук, професора Володимира Онищенка. Раніше на Генеральній Асамблеї Спортивної студентської спілки України ректора Полтавської політехніки нагородили за розвиток студентського спорту у Полтавській області.

«За 10 років проведення найпрестижніших спортивних змагань серед студентів Європи, вперше у своїй історії команда студентів Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» дебютувала і здобула високий результат! Дякую, наші неймовірні чемпіони, за це свято надії, за успіхи, які надихають! Студенти України вкотре показали, що найкращі у Європі!

Від імені студентів, які представляли Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» на цих змаганнях, дякую колегам, Офісу Президента України, Міністерству освіти і науки України, Спортивній студентській спілці України, Народним депутатам України і за ту довіру, яку висловили до наших студентів — включення студентів Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» до складу збірної України. Це велика честь та відповідальність брати участь у найпрестижніших змаганнях серед студентів Європи! Це було вперше в історії нашого університету і я пишаюсь і як ректор університету, і як голова Полтавського обласного відділення Спортивної студентської спілки України, що наші студенти зробили свій внесок у надзвичайно високий результат!

Україна посіла 2 місце за загальною кількістю медалей і 3 – за кількістю золотих. Навіть під час війни наші студенти зробили так, що весь світ завмирав у пошані, слухаючи наш Гімн України, а ми віддано вболівали за своїх під жовто-блакитними кольорами.

У цих досягненнях є золота медаль кікбоксера Михайла Сердюка, студента другого курсу спеціальності 192 «Будівництво та цивільна інженерія», кандидата у майстри спорту України з кікбоксингу, чемпіона Кубку світу з кікбоксингу 2021, бронзового призера чемпіонату світу з таїландського боксу, 6-разового чемпіона України з кікбоксингу і 3-разового чемпіона України з таїландського боксу. Спортсмен має досягнення у двох видах спорту.

А також срібна медаль з кікбоксингу Ентоні Джіркінса – нині бакалавра спеціальності 192 «Будівництво та цивільна інженерія», кандидата у майстри спорту України з кікбоксингу, призера чемпіонату України з кікбоксингу 2021, призера кубків України з кікбоксингу 2019, 2021.

Обидва спортсмени більше 8 років займаються кікбоксингом під керівництвом тренера Зураба Абдулаєва – випускника факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки.

Обидва – великі патріоти і допомагають Збройним Силам України. На початку повномасштабного вторгнення Михайло Сердюк віддав в якості благодійних лотів свої обладунки тайбоксера з Чемпіонату Світу. Я з гордістю поборовся з поважними учасниками аукціону і, вигравши ці лоти не лише переказав кошти на потреби ЗСУ, а й передав їх до музею спортивної слави університету.

І дуже пишаюсь, що студентів мотивує приклад ще одного нашого зіркового випускника, двічі чемпіона Всесвітніх ігор і кількаразового Чемпіона світу з таїландського боксу — Олега Приймачова, з яким продовжують тренуватися і популяризувати спорт.

Стратегія розвитку класичного університету як сучасного простору для студентів, з якісною спортивною інфраструктурою, заснування факультету фізичної культури та спорту та популяризація молодіжного спорту дає дуже важливі результати. Це було б неможливо без сильного колективу.

З кожним сходженням нашого спортсмена-переможця на спортивний п’єдестал сходить вся Україна. Це відчуття гордості за перемогу наших студентів вселяє віру та впевненість в перемогу України над ворогом. І ми обов’язково переможемо!

Я ще раз дякую, бажаю подальших успіхів, здобутків та перемог нашим студентам та нашій країні. Ви – гордість нашої країни! Завдяки вам і ЗСУ вся країна знає, що ми не просто сильні, а найсильніші! Все буде Україна! Слава Україні!» – прокоментував ректор Володимир Онищенко.

«Завжди Україна достойно виступала на всесвітніх та європейських змаганнях, але, думаю, ніколи не було таких хвилюючих ігор, як в цьому році. Вперше Українським спортсменам довелося виступати в умовах війни. І в цих умовах виїзд команди на європейські ігри – це вже сам по собі подвиг. Я щиро вдячний Міністерству освіти і науки України, Офісу Президента, Верховній Раді, Комітету з фізичного виховання та спорту МОН і всім ректорам за те, що це стало можливим. Щира вдячність всім спортсменам за те, що вони в таких умовах змогли достойно проявити себе. Безумовно, я думаю, що ми повинні подякувати європейській спортивній структурі, нашому польському другу – Адаму Рочеку за те, що вони допомогли нам взяти участь у цих змаганнях, створили всі необхідні умови для того, щоб наші студенти виступили достойно. Я радий, що традиції студентського спорту в Україні постійно нарощуються, відбувається позитивний розвиток. Переконаний, що це ще одне виявлення української молоді в боротьбі за свою національну ідентичність, за цілісність України за її суверенітет. Тому Слава Україні, Слава Героям, у тому числі тим, які зараз тут – нашим студентам!», – привітав спортсменів Василь Кремень, почесний президент Спортивної студентської спілки України, президент НАПН України.

Нагадуємо, випускник політехніки виборов золоту нагороду на XI Всесвітніх Іграх-2022, а викладачка політехніки здобула срібну медаль Чемпіонату Європи з пауерліфтингу.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»