2023-12-07

У політехніці привітали захисників і захисниць з нагоди 32-ї річниці ЗСУ

З нагоди 32-ї річниці Збройних Сил України у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбулися скромні урочистості, під час яких за високі досягнення у навчанні відзначили найкращих курсантів кафедри військової підготовки університету і подякували захисникам.

У політехніці привітали захисників і захисниць з нагоди 32-ї річниці ЗСУ

6 грудня у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»  відбулися урочистості з нагоди 32-ї річниці Збройних Сил України, на які завітали почесні гості – ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор, підполковник запасу Володимир Онищенко, заступник начальника Полтавського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, учасник бойових дій, підполковник Едуард Бородай, начальник Полтавського  об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки, учасник бойових дій, полковник Сергій Караблін та начальник Полтавського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, командир окремої зведеної штурмової роти «ОДІН», учасник бойових дій, полковник Олександр Логвиненко.

Хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять загиблих героїв і поіменно – випускників та студентів Полтавської політехніки: Дмитра Коряка, Максима Хітайлова, Олександра Теряника, Володимира Черниша, Антона Левчука, Станіслава Меташока, В’ячеслава Подоляки, Максима Коростеля, Павла Обіхода, Павла Остапчука, Сергія Марьєнкова, Анатолія Петренка, Володимира Полістранта, Володимира Макогона, Романа Зубка, Максима Запічного, Ігора Шапочки, Олександра Цегельника, Максима Остяка, Андрія Буданцева,  Петра Драюка,  Андрія Пархоменка та Олега Павленка.

«Шановні почесні гості, студенти, курсанти кафедри військової підготовки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»! Щиро вітаю кожного з вас з особливим знаменним для кожного українця святом – Днем Збройних Сил України!

В умовах повномасштабного вторгнення країни-агресора на територію нашої країни, це свято пройняте глибокою повагою і невимовною вдячністю до тих, хто взяв на себе відповідальність за захист і недоторканність  наших кордонів, скорботою за тими, хто вже ніколи не повернеться до своїх домівок.

Ми повинні кожного дня чітко усвідомлювати якою ціною дається нам з вами можливість мирного життя, навчання, виконання службових обов’язків по забезпеченню якісного освітнього процесу.

Від імені багатотисячного науково-педагогічного та студентського колективу Полтавської політехніки дякуємо нашим гостям, бойовим офіцерам, за можливість жити, працювати і спільними зусиллями наближати нашу Перемогу!

У свою чергу хочу запевнити, що студенти і викладачі університету роблять все від них залежне, щоб  наш тил був міцним та надійним. Це наша відповідь ворогу. Ми пишаємося з того, що наш університет на високому рівні готує офіцерів запасу. Окрема подяка кафедрі військової підготовки та керівнику Центру ветеранського розвитку, учаснику бойових дій Юрію Шеремету за сумлінне виконання покладених завдань по підготовці молодих офіцерів.

З гордістю констатую той факт, що наш університет – один з небагатьох закладів вищої освіти, на базі якого нещодавно було відкрито Центр ветеранського розвитку, метою якого є дієва допомога демобілізованим ветеранам.

Перемога неодмінно буде за нами! Слава ЗСУ! Слава Україні!» — привітав ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор, підполковник запасу Володимир Онищенко.

Подяками університету за незламність та нескореність, мужність, силу духу, патріотизм і колосальну жагу до Перемоги над ворогом відзначено колектив Полтавського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки в особі учасника бойових дій, полковника Олексія Трофіменка, колектив Полтавського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки в особі учасника бойових дій, полковника  Сергія  Карабліна та колектив Полтавського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки в особі учасника бойових дій, полковника  Олександра Логвиненка.

За словами заступника начальника Полтавського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, випускника кафедри військової підготовки Полтавської політехніки, учасника бойових дій, підполковника Едуарда Бородая, не лише майбутні офіцери, а усі випускники  мають бути готовими будь-якої миті взяти до рук зброю та піти захищати Батьківщину.

«У кожного свій фронт, у вас — волонтерський і освітній. Сьогодні ЗСУ це не якась міфічна структура на окремій планеті, це єдине ціле з народом. Різниця лише у тому, що одні українці – вже сьогодні військові, а інші – долучатимуться до лав ЗСУ завтра. 

У День Збройних Сил України маємо нагоду ще раз вшанувати пам’ять тих, хто віддав власне життя за нашу незалежність і мирний спосіб життя на неокупованій території, згадати тих, хто зараз виконує свій громадянський обов’язок на передовій, глибока шана їм за це. Ми завжди відчуваємо підтримку Полтавської політехніки уже не одне десятиліття.

Від імені начальника Полтавського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки дякую науково-педагогічному колективу Полтавської політехніки на чолі з ректором за системну військово-патріотичну роботу, системність прагнень покращити та підвищити рівень викладання дисциплін, зокрема військової справи. Перемога неодмінно буде за нами. Слава Україні!», – сказав підполковник Едуард  Бородай.

До урочистих привітань з нагоди професійного свята приєднався начальник Полтавського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, командир окремої зведеної штурмової роти «ОДІН», учасник бойових дій, полковник Олександр Логвиненко і відзначив, що у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» на найвищому рівні виховується патріотизм і любов до Батьківщини.

Найкращих курсантів кафедри військової підготовки, які продемонстрували відмінні успіхи у навчанні та фізичній підготовці відзначили за високі досягнення у навчанні з військової підготовки та з нагоди 32-ї річниці Збройних Сил України. Грамотою Національного  університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» нагородили:

  • студентів Навчально-наукового інституту інформаційних технологій та робототехніки – Коломійця Владислава, Сухореброго Олександра, Шпіку Каріну;

  • студента Навчально-наукового інституту архітектури, будівництва та землеустрою Коваліва Ярослава;

  • студентку факультету фізичної культури та спорту Бондаренко Ніну;
  • студенток факультету філології, психології та педагогіки – Малуку Тетяну та Ніколенко Юлію.

Студентка Навчально-наукового інституту інформаційних технологій та робототехніки Полтавської політехніки Каріна Шпіка урочисто отримала посвідчення кандидатки в майстри  спорту України з військово-спортивних багатоборств.

Ведучим святкового дійства виступив керівник Центру культури і студентської творчості Гліб Кудряшов. Талановиті студенти підготували творчі подарунки до свята – соло від  студентки-першокурсниці Навчально-наукового інституту інформаційних технологій та робототехніки Наталії Костогриз, поетична декламація від студентки Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права Марія Крат.

Нагадаємо у Полтавській політехніці почалась підготовка помічників ветеранів, а захисники дізналися про можливості у сфері освіти, правового та соціального захисту, які доступні у Центрі ветеранського розвитку Полтавської політехніки.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»