2023-12-01

Захисники дізналися про можливості у сфері освіти, правового та соціального захисту, які доступні у Центрі ветеранського розвитку Полтавської політехніки

Центр ветеранського розвитку Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відвідали військовослужбовці, які перебувають на лікуванні та реабілітації на Полтавщині. Керівник Центру – ветеран, учасник бойових дій Юрій Шеремет презентував можливості нещодавно відкритого Центру, напрямки підготовки та перепідготовки, алгоритм дій для ветеранів та членів їхніх родин при вирішенні правових, соціальних питань та отримання психологічної допомоги.

Захисники дізналися про можливості у сфері освіти, правового та соціального захисту, які доступні у Центрі ветеранського розвитку Полтавської політехніки

На базі Центру ветеранського розвитку Полтавської політехніки продовжується серія просвітницьких заходів для захисників, ветеранів, членів їхніх родин, сімей загиблих військовослужбовців Збройних Сил України, які проводяться із залученням науково-педагогічних працівників університету.

Керівник Центру ветеранського розвитку Полтавської політехніки, ветеран, учасник бойових дій Юрій Шеремет постійно інформує військових, які повернулися зі служби, проходять лікування та реабілітацію після отриманих  поранень, звільнені з лав  української армії за станом здоров’я та бажають отримати додаткову освіту, пройти навчання за програмами підвищення кваліфікації та дізнатися про різні види допомоги від органів місцевого самоврядування та державних служб.

Як наголошує керівник Центру, для ветеранів російсько-української війни важливо усвідомлювати той факт, що після повернення із зони бойових дій вони не залишаться сам-на-сам зі своїми проблемами, а члени родин захисників та захисниць отримають належну правову, соціальну та психологічну допомогу. Він ознайомив військовослужбовців з пріоритетними напрямками діяльності та місією Центру ветеранського розвитку, відкритого на базі провідного класичного університету.

«Після демобілізації  ветерани, учасники бойових дій, члени їхніх родин  матимуть певний алгоритм дій, вони зможуть звернутися до Центру ветеранського розвитку, а в громадах, де вони зареєстровані за місцем проживання, матимуть чіткий план дій по роботі зі звільненими  військовослужбовцями. Я як керівник особисто координую діяльність нашого Центру, спрямовану на допомогу всім, хто її потребує.

У подальших планах – продовжувати  роботу з нашими захисниками щодо інформування про їхні права та можливості для  особистісного і  професійного зростання.

Звертайтеся у будь-який час – неодмінно допоможемо», – підкреслив керівник  Центру ветеранського розвитку Полтавської політехніки,  учасник  бойових дій Юрій  Шеремет.

Особливу увагу учасники зустрічі приділили обговоренню пілотного проєкту, до реалізації якого долучилась Полтавська область – підготовки помічників ветеранів,  які вже починають навчання на базі університету.

Нагадаємо, на базі Полтавської політехніки ветерани та члени їхніх сімей зможуть пройти професійну підготовку за такими напрямами:

  • ІТ-технології;
  • Нафтогазова інженерія;
  • Будівництво та цивільна інженерія;
  • Філологія;
  • Терапія та реабілітація;
  • Юриспруденція;
  • Правова та фінансова грамотність;
  • Військова підготовка.

У процесі спілкування розглянули декілька ключових питань – набуття правового статусу ветеранів, реєстрації учасників бойових дій у додатку «Е-ветеран», коло компетентностей окремих державних служб та установ, з якими клопотаннями можна звертатися до Міністерства у справах ветеранів України тощо.

Нещодавно у Центрі ветеранського розвитку Полтавської політехніки обговорили особливості спілкування з учасниками бойових дій і травмованими війною, голова Асоціації правників України у Полтавській області прочитав лекцію з питань правого статусу ветеранів та членів їх родин, а  про можливості Центру ветеранського розвитку дізнались студенти факультету фізичної культури та спорту.

Раніше Центр ветеранського розвитку Полтавської політехніки взяв участь у засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, а також у Центрі ветеранського розвитку Полтавської політехніки відбулася творча зустріч з Павлом Казаріним.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»