2023-11-27

Голова Асоціації правників України у Полтавській області прочитав лекцію з питань правого статусу ветеранів та членів їх родин

На базі Центру ветеранського розвитку Полтавської політехніки у рамках програмних зустрічей з ветеранами та членами їхніх родин голова Асоціації правників України у Полтавській області, кандидат юридичних наук, доцент кафедри публічного управління, адміністрування та права Роман Галич прочитав ветеранам, курсантам кафедри військової підготовки та студентам-правникам лекцію, присвячену правовому статусу ветеранів та членів їхніх родин.

Голова Асоціації правників України у Полтавській області прочитав лекцію з питань правого статусу ветеранів та членів їх родин

На базі Центру ветеранського розвитку Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», який активно працює і постійно проводить заходи, спрямовані на допомогу захисникам і захисницям,  24 листопада кандидат юридичних наук, доцент кафедри публічного управління. адміністрування та права, голова Асоціації правників України у Полтавській області  Роман Галич прочитав лекцію, присвячену правовому статусу ветеранів та членів їхніх родин.

Слухачами стали ветерани, а також курсанти кафедри військової підготовки та здобувачі вищої освіти спеціальності 081 Право Полтавської політехніки, які виявили зацікавленість тематикою та ставили спікеру надзвичайно актуальні питання. Особлива увага учасниками правопросвітницької зустрічі приділялася проблематиці сприяння реінтеграціії учасників бойових дій до цивільного життя.

Під час лекції присутні також дізналися про права і обов'язки, які мають ветерани й члени їхніх родин, на які державні гарантії можуть розраховувати військовослужбовці, які можливості мають учасники бойових дій  у цивільному житті.

За словами учасників заходу, подібні практико орієнтовані івенти, що системно проводяться у стінах Полтавської політехніки, дають зможу краще зрозуміти усю юридичну процедуру реінтеграції ветеранів та ветеранок до цивільного життя, сприяють усвідомленню того, що кожен з нас, цивільних жителів,  може долучитися до цієї нелегкої, проте вкрай необхідної справи.

Нагадаємо, нещодавно у Центрі ветеранського розвитку Полтавської політехніки обговорили особливості спілкування з учасниками бойових дій і травмованими війною.

Раніше  Центр ветеранського розвитку Полтавської політехніки взяв участь у засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, а також у Центрі ветеранського розвитку Полтавської політехніки відбулася творча зустріч з Павлом Казаріним.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»