2023-11-13

У Центрі ветеранського розвитку Полтавської політехніки обговорили особливості спілкування з учасниками бойових дій і травмованими війною

На базі Центру ветеранського розвитку Полтавської політехніки тренерка Гендерного центру познайомила курсантів кафедри військової підготовки із запровадженням сервісів для вразливих груп населення і особливостями комунікації з учасниками бойових дій, особами, які отримали поранення або психологічні травми внаслідок бойових дій.

У Центрі ветеранського розвитку Полтавської політехніки обговорили особливості спілкування з учасниками бойових дій і травмованими війною

На базі Центру ветеранського розвитку Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», який активно працює і постійно проводить заходи, спрямовані на допомогу захисникам і захисницям, тренерка Гендерного центру Катерина Григоренко прочитала лекцію про запровадження сервісів для вразливих груп населення, про особливості комунікації з учасниками бойових дій та особами, які отримали поранення або психологічні травми внаслідок участі в бойових діях.

«Ми мусимо не підвести наших ветеранів» – цей вислів я почула від американських колег, як побажали українцям дійсно ніколи не підвести українських героїв і зробити усе можливе від кожного з нас, аби їх цивільне життя після перемоги було максимально комфортним і сповненим поваги до їх вчинків. Тому, на мою думку, кожному громадянину України, кожному з нас дуже важливо і актуально знати і розуміти певні аспекти спілкування з людьми, які повернулися із зони бойових дій, розуміти, що це люди з величезним досвідом, до якого ми маємо ставитися з великою повагою, тому що завдяки цьому досвіду ми живі і маємо змогу працювати тут» – прокоментувала тренерка Гендерного центру Полтавської політехніки, офіцер Служби судової охорони Катерина Григоренко.

«Я дуже рада, що потрапила на такий захід і дуже вдячна його організаторам. Полтавська політехніка часто організовує подібні заходи – вони дуже корисні та інформативні. Такі лекції, як сьогоднішня, дуже допомагають, так як я, наприклад, маю досвід участі в бойових діях і прослухавши цю лекцію, я змогла краще розуміти навіть саму себе. Люди, які повернуться, вони будуть знати, що їх пам’ятають, що в них є допомога, такий маленький фундамент для того, щоб повернутися назад до цивільного життя», – поділилася учасниця бойових дій, курсант кафедри військової підготовки Полтавської політехніки Вікторія Волик.

Нагадаємо, Центр ветеранського розвитку Полтавської політехніки взяв участь у засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, а також у Центрі ветеранського розвитку Полтавської політехніки відбулася творча зустріч з Павлом Казаріним.

Раніше правоохоронці провели практичний семінар-тренінг з питань провадження гендерного підходу в навчальній та проєктній діяльності, а також тренінг, присвячений протидії найпоширенішим гендерним стереотипам.

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»