2023-11-10

Студенти факультету фізичної культури та спорту дізнались про можливості Центру ветеранського розвитку

Студенти факультету фізичної культури та спорту відвідали Центр ветеранського розвитку Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», зустрілись з новим керівником та військовослужбовцем ЗСУ.

Студенти факультету фізичної культури та спорту дізнались про можливості Центру ветеранського розвитку

9 листопада у Центрі ветеранського розвитку відбулась просвітницька зустріч для студентів факультету фізичної культури та спорту. Серед студентів чимало таких, чиї батьки є військовослужбовцями і зараз боронять кордони України від ворога, а також є студенти, які втратили своїх батьків на війні.

Декан факультету фізичної культури та спорту, доктор педагогічних наук, професор Ліна Рибалко ознайомила студентів з місією Центру ветеранського розвитку, відкритого 4 жовтня 2023 року в Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», напрямами його діяльності та представила керівника центру – Юрія Шеремета, ветерана війни, учасника бойових дій.

«У Центрі ветеранського розвитку демобілізовані військові та їхні рідні матимуть змогу проходити професійну підготовку та перепідготовку, отримуватимуть необхідну психологічну, соціальну, юридичну допомогу й реабілітаційні послуги з метою реінтеграції військових до цивільного життя. Також тут готуватимуть майбутніх помічників ветеранів», – акцентувала Ліна Рибалко.

Професійну підготовку ветерани та члени їхніх сімей зможуть пройти за такими напрямами:

  • ІТ-технології;
  • Нафтогазова інженерія;
  • Будівництво та цивільна інженерія;
  • Філологія;
  • Терапія та реабілітація;
  • Юриспруденція;
  • Правова та фінансова грамотність;
  • Військова підготовка.

«Центр стане тим місцем, куди приходитимуть колишні військові, щоб обмінятися досвідом, знайти однодумців, обговорити наболіле, отримати ту чи іншу нову для себе спеціальність й далі успішно крокувати у власному розвитку в цивільному житті. Адаптація та повернення до звичного життя наших Захисників і Захисниць – важливе завдання, і ми повинні дбати про це вже зараз», – зазначив керівник Центру Юрій Шеремет.

На зустріч завітав студент магістратури факультету фізичної культури та спорту, спеціальності 017 «Фізична культура та спорт», а нині захисник  – військовослужбовець Збройних сил України Володимир Чиберко.

«Я працював у Києві, мав свої плани і справи, але війна змінила мій погляд. Займайтеся саморозвитком, навчайтеся, займайтеся спортом, тому що ми, які на війні, ми є, але ми не вічні. Я був на Харківському напрямку. Завдяки тим хлопцям, які зараз там, і тим, кого вже немає, ви, на щастя, не бачите цих жахіть. Цінуйте кожен момент, підтримуйте одне одного, цінуйте кожну хвилину свого життя!» – поділився досвідом захисник Володимир Чиберко.

Такі просвітницькі заходи заплановані для студентів усіх навчально-наукових інститутів і факультетів університету.

Нещодавно Центр ветеранського розвитку Полтавської політехніки взяв участь у засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, на базі Центру обговорили особливості спілкування з учасниками бойових дій і травмованими війною, а також відбулася творча зустріч з Павлом Казаріним.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»