2021-01-21

Науковці-філологи вивчали британський підхід у підготовці до іспиту з експертом Кембриджського університету

12 січня науково-педагогічні працівники кафедри германської філології та перекладу опановували інноваційні кейси з тренування основних мовленнєвих навичок під час вебінару від Екзаменаційного департаменту Кембриджського університету

Науковці-філологи вивчали британський підхід у підготовці до іспиту з експертом Кембриджського університету

Науковці Полтавської політехніки продовжують опановувати нові практичні навички, покращувати професійні знання та педагогічну майстерність  в онлайн-режимі.

Викладачки кафедри германської філології та перекладу Полтавської політехніки – доктор філологічних наук, професор Тетяна Кушнірова та кандидат філологічних наук, доцент Анна Павельєва взяли участь у вебінарі «New year, new ideas: How to teach an exam class for Pre A1 Starters, A1 Movers, A2 Flyers». Модерувала захід досвідчена експертка, головна  менеджерка  з питань освіти компанії Cambridge English Language Assessment  Сара Елліс.

За словами  доктора філологічних наук, професора Тетяни  Кушнірової, набуття нових гнучких навичок, відвідування вебінарів та тренінгів з іноземними професіоналами в онлайн-режимі вже давно стало нормою  повсякденного життя й професійного спілкування.

«У вебінарі, присвяченому підготовці до екзаменів, взяли участь викладачі з різних куточків світу – Австралії, Філіппін,  Індії, Литви, Румунії та Великобританії. Лекторка докладно окреслила особливості тренування чотирьох ключових навичок – слухання, говоріння, читання та письмо, розповіла, як зацікавити слухачів та якнайкраще викласти матеріал в ігровій формі. Адже при підготовці до будь-якого заняття слід враховувати  наступні елементи – розважальний, мотивуючий, заохочувальний та позитивне ставлення до навчання. Цікаво було послухати про британський підхід до навчання іноземній мові, адже Сара Елліс пропонує в першу чергу зосередитись на слуханні та говорінні як найважливіших практичних мовних навичках. З нетерпінням чекаю на початок нового навчального семестру, щоб спробувати нові методики під час занять з нашими студентами!» –  прокоментувала науковиця.

«Дізналися про цікаві вправи на розвиток навичок говоріння –  створення креативних історій методом питань-підказок, використання флешкарток та Picker Wheel – застосунку для вправ на питання/відповіді, у якому питання автоматично перемішуються і обираються комп’ютером за методом лотереї, чи Flippy Word Scramble/Unscramble – автоматизованої програми, у якій можна перемішати літери у слові чи, навпаки, знайти якнайбільшу кількість слів із букв заданого слова тощо. 

Дуже корисно було дізнатися про ще один застосунок для навчання – Padlet, яким користуються п’ять мільйонів освітян в усьому світі для створення планів уроків, портфоліо, обмінів корисними ресурсами, завантаження навчальних відео- та аудіо-файлів. Вже зареєструвалась на   сайті  та  знайшла багато цікавих матеріалів, які використовуватиму  під час занять  зі  студентами-перекладачами», – додала   кандидат філологічних наук, доцент кафедри германської філології та перекладу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Анна Павельєва.

Cambridge Assessment English – підрозділ Кембриджського університету, який розробляє кваліфікаційні тести для людей, що вивчають та викладають англійську мову у різних країнах   світу.  Понад  п’ять  мільйонів людей у 130 країнах щороку складають екзамени Cambridge Assessment English, а більш ніж 25 тисяч університетів, роботодавців, міністерств та інших організацій довіряють  екзаменам та присвоєним після них кваліфікаціям як надійному підтвердженню рівня володіння англійською мовою. Екзамени Cambridge English базуються на передових дослідженнях найбільшої команди тестологів та лінгвістів у світі.

Минулого року викладачі-філологи Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» вже взяли участь у понад двадцяти наукових вебінарах, зокрема про застосування наукометрії для успішної наукової діяльності  та  чотиритижневому мовному  онлайн –курсі від Каліфорнійського університету.  

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»