2021-05-18

Голова Держгеонадр прочитає лекцію для студентів політехніки

20 травня для студентів і науково-педагогічних працівників Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та Полтавського фахового коледжу нафти і газу голова Держгеонадр Роман Опімах прочитає відкриту лекцію «Держгеонадра: нові можливості для молодих фахівців».

Голова Держгеонадр прочитає лекцію для студентів політехніки

У рамках договору про співробітництво Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» і Державної служби геології та надр України, голова Служби Роман Опімах прочитає лекцію «Держгеонадра: нові можливості для молодих фахівців».

«Приємно відзначити, що поява нової генерації молодих, ініціативних та динамічних керівників дозволяє провадити якісні, інноваційні зміни у державних установах та освіті. Можливість послухати практичну лекцію від справжнього професіонала – унікальний шанс для студентів Полтавської політехніки здобути практичні навички і знання та відкрити для себе блискучі перспективи працевлаштування на престижній державній службі! Варто згадати чудові доповіді Романа Опімаха під час галузевих нафтогазових форумів, де досвідчений практик ділився власним баченням вирішення актуальних питань оновлення Держгеонадр, розв’язання проблем «ресурсного» та «кадрового» голоду.

Висловлюю щиру вдячність за відкритість, професійну комунікацію та визнання вагомого внеску колективу нашого університету в якісну підготовку молодих кадрів та розвиток науки! Розуміємо важливість покладеної на нас місії та з радістю підтримаємо сучасні підходи до обговорень важливої складової національної економіки», – прокоментував ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко.

За словами голови Державної служби геології та надр України Романа Опімаха, наразі державна служба переживає ряд змін, обумовлених оновленням кадрового та інтелектуального потенціалу. Під час практичної лекції він розповість про ключові напрямки сучасної геологічної служби та широкі можливості для стажування талановитої студентської молоді, кар’єрного зростання.

Про спікера: Роман Опімах отримав ступінь магістра міжнародних відносин за спеціальністю «Міжнародні стратегії та безпека» в Національному університету ім. Тараса Шевченка (2006), закінчив навчання в Michigan State University за програмою з підвищення класифікації H.Humphrey Fellowship Program по спеціальності «Державна політика та управління», а також пройшов практику в Центрі енергетичних досліджень Louisiana State University (2016). Є автором понад 100 публікацій у вітчизняних та іноземних виданнях на тему енергетичної безпеки та розвитку видобувних галузей.

Лектор має понад 15 років досвіду взаємодії з органами державної влади та роботи зі стратегічного планування і підвищення ефективності процесів у сфері нафтогазової промисловості та видобувних галузей, пов’язаних із забезпеченням довгострокових конкурентних переваг її сегментів (видобуток, транспортування, переробка, збут). Роман Опімах був радником Міністра енергетики та вугільної промисловості України з питань нафтогазового сектору, а також керівником відповідного напряму в Координаційному центрі зі зв’язків з Кабінетом Міністрів України. У період з 2011 по 2014 рр. працював координатором реформи нафтогазової галузі в Координаційному центрі з упровадження економічних реформ, де відповідав за адаптацію правового поля до вимог енергетичного законодавства Євросоюзу, у тому числі імплементацію зобов’язань України в рамках Угоди про Асоціацію у частині лібералізації газового ринку, також займався розвитком національного проекту LNG-терміналу і оновленням Енергетичної стратегії України до 2030 року.

Координував і брав участь в реалізації різноманітних енергетичних проектів за участі багатьох міжнародних компаній і організацій як IHS, McKinsey, IMF, EBRD, World bank, U.S. Department of State, Energy Community Secretariat.

З 2016 по 2019 рр. був виконавчим директором Асоціації газовидобувних компаній України. За роки роботи в Асоціації було побудовано системний діалог із владою та імплементовано кращі світові регуляторні практики у сферах фіскальної політики, надрокористування, дозвільної системи та правил доступу до надр. Зокрема, розроблено та прийнято понад 20 галузевих законів та урядових актів, реалізовано більше 30 проектів з підтримки розвитку газовидобувної галузі та надрокористування, забезпечено проведення міжнародних нафтогазових аукціонів і конкурсів, включено Україну до світового індексу бурових верстатів Baker Hughes Rig Count.

З 8 листопада 2019 року займає посаду голови Державної служби геології та надр України.

Запрошуємо студентів, науково-педагогічних працівників Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», Полтавського фахового коледжу нафти і газу та усіх бажаючих 20 травня о 10:00 до великої актової зали!

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»