2021-05-05

Держгеонадра підписали договір про співробітництво з Полтавською політехнікою

Держгеонадра запросили викладачів і студентів Полтавської політехніки на стажування, а історія партнерства закріплена договором про співробітництво. Відповідно до угоди сторони співпрацюватимуть у сфері організації та проведення практики здобувачів вищої освіти, підготовки та перепідготовки кадрів, а також навчально-методичної, наукової та науково-технічної діяльності.

Держгеонадра підписали договір про співробітництво з Полтавською політехнікою

Центральний орган виконавчої влади, який реалізує державну політику у сфері геологічного вивчення та раціонального використання надр об'єднує свої інтелектуальні, технічні, виробничі можливості з лідером вищої освіти – Полтавською політехнікою і для спільної роботи над підготовкою кадрів та наукової діяльності.

«29 квітня 2021 року з головою Державної служби геології та надр України Романом Опімахом підписали стратегічний документ – договір про співробітництво Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» і Держгеонадр!

Державна служба геології та надр України сьогодні позиціонує себе як сучасне сервісне агентство і надзвичайно активно проваджує цифрові рішення для забезпечення відкритості і прозорості галузі. Минулого року з'явились нові сервіси для надрокористувачів – електронні аукціони, інтерактивна мапа та онлайн-кабінет, зараз уже є інвестиційний атлас надрокористувача. Саме вони роблять взаємодію держави і бізнесу більш зручною та прозорою, прибирають зайві бюрократичні процеси у спільній діяльності і осучаснюють державні органи. Особливо це актуально у часи світової пандемії. У пріоритеті Державної служби геології та надр України залишається діалог з регіонами і подальша цифровізація процесів.

Не можу не відзначити, що ті зміни, які відбулись з призначенням Романа Опімаха – його велика заслуга. І мені надзвичайно приємно згадати його чудові виступи як учасника наших щорічних нафтогазових форумів у політехніці. Відтепер, у рамках підписаної угоди, я запросив пана Романа бути не лише спікером на професійних подіях, а й лектором для майбутніх професіоналів і надрокористувачів. Надзвичайно ціную наше партнерство і дякую за визнання великої праці колективу університету у підготовці молодих фахівців та науковій роботі! Ми з радістю підтримаємо такий сучасний підхід до важливого складової національної економіки!» – прокоментував ректор Володимир Онищенко.

«Потреба в оновленні кадрового потенціалу галузі сьогодні стоїть дуже гостро. З метою залучення молодих фахівців ми запрошуємо до проходження практики громадян України віком до 35 років, які вільно володіють українською мовою та мають освітній ступінь бакалавра чи магістра.

Минулого року стажування пройшли 15 осіб, двоє з них за результатами конкурсу прийняті до нас на роботу, ще двоє доєдналися до колективів підпорядкованих держгеологічних підприємств. Це освічені активні спеціалісти, які не бояться роботи і володіють прогресивними знаннями. Зараз у Держгеонадрах стажується один студент», – додав очільник Служби Роман Опімах.

Сторони домовилися про організацію проходження практики студентами в структурних підрозділах Державної служби геології та надр України, що навчаються за спеціальностями «Нафтогазова інженерія та технології», «Гірництво», «Науки про землю» з можливим подальшим працевлаштуванням.

В угоді також йдеться про перепідготовку та підвищення кваліфікації працівників Держгеонадр в університеті та проходження стажування науково-педагогічних працівників ВНЗ за індивідуальними програмами у Державній службі геології та надр України. Заплановано, що державні службовці будуть долучені до погодження профільних освітньо-професійних програм підготовки здобувачів вищої освіти та захисту кваліфікаційних робіт. Для поглиблення співробітництва будуть проведені спільні форуми, семінари, конференції, виставки тощо.

Раніше у квітні між Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка та Державною аудиторською службою України підписано договір про співробітництво у консультаційно-методологічній та освітній сферах. Невдовзі після підписання Держаудитслужба України залучила науковців політехніки до обговорення державного фінансового контролю у сфері будівництва.

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»