2023-09-22

Гурток робототехніки Полтавської політехніки став майданчиком для реалізації найкреативніших молодіжних проєктів

Гурток «Робототехніка» Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» активно продовжує діяльність під гаслом «Розвиваємо український навчальний робототехнічний напрям разом». Учасники гуртка працюють над прототипом механічної руки маніпулятора та готуються до виступів на наукових конкурсах.

Гурток робототехніки Полтавської політехніки став майданчиком для реалізації найкреативніших молодіжних проєктів

Варто відзначити, що цього року учасниками гуртка Робототехніка» Національного університету  «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» стали студенти університету  та учні закладів загальної середньої освіти міста Полтави, серед яких   – значна кількість мають відзнаки за участь у конкурсах з робототехніки.

Перші заняття учасники розпочали впевнено та з досить  амбітною метою - сконструювали теоретично та відтворили практично прототип механічної руки маніпулятора. Керування вказаним механізмом відбувається за допомогою джойстика по осях Х й Y.

Також  у рамках гурткових занять активно проводилася  підготовка до участі  в різних наукових конкурсах, зокрема  I Міжнародній  науково-практичній  конференції  «Сучасні проблеми теплоелектроенергетики та захисту довкілля», що відбувалася на базі Полтавської політехніки.  Власним досвідом та досягненнями у сфері робототехніки поділився студент першого курсу спеціальності 172 «Електронні комунікації та радіотехніка» Полтавської політехніки  Олександр  Білокінь.

У подальших планах гуртківців  – участь  в  конкурсах  з робототехніки та   перемоги  на обласних та Всеукраїнських інтелектуальних змаганнях.

Нагадаємо, політехніка запрошує школярів Полтавщини до гуртка з робототехніки в STEAM-лабораторії університету.

Нещодавно  науковець політехніки став переможцем конкурсу наукових досліджень від Ради молодих вчених при Міністерстві освіти і науки України.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»