2021-07-06

Кемпери мовного табору GoСamp 2021 відвідали майстер-класи в політехніці

Учні Наукового ліцею №3 Полтавської міської ради у рамках мовного табору GoСamp 2021 відвідали майстер-класи від викладачів Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

Кемпери мовного табору GoСamp 2021 відвідали майстер-класи в політехніці

28 червня 2021 року у Науковому ліцеї №3 розпочав роботу літній мовний табір GoCamp Online 2021. У рамках Угоди про співпрацю між Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та Науковим ліцеєм № 3 Полтавської міської ради, університет став партнером проєкту GoCamp, який підтримується Міністерством освіти і науки України, Посольством Франції в Україні та Французьким інститутом в Україні. Від ліцею беруть участь 4 команди-учасниці, учні 5-8 класів.

Кожну команду супроводжують учителі-ментори: Людмила Киричок, Анастасія Чернорук, Оксана Мошенець, Нелія Бечкало, Анна Іваненко (до речі, випускниці гуманітарного факультету Полтавської політехніки) та Світлана Гринь. Під час роботи табору кемпери спілкуються англійською, французькою та німецькою мовами з волонтерами та менторами, вивчають, як застосовувати креативні та діджитал-технології, розвивають свої креативні навички, вивчають різноманітні креативні інструменти. Програма розрахована до 9 липня.

1 липня близько 20 учнів ліцею – учасників мовного табору GoСamp 2021 завітали на майстер-класи з англійської та німецької мов до викладачів гуманітарного факультету в сучасних мовних центрах, а також спробували себе в програмуванні.

«Учасники проєкту працювали над створенням різноманітних проєктів, використовуючи цікаві та сучасні онлайн програми та ресурси. Разом з вчителем-ментором табору Анастасією Чернорук відвідали Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка». Ліцеїсти чудово провели час, спілкуючись з деканом гуманітарного факультету Анною Агейчевою та викладачами Олександром Кальніком і Оленою Дмитренко англійською та німецькою мовами. Діти відвідали також «Cyber Robo Lab», де навчалися програмуванню», – прокоментувала учитель німецької мови, заступник директора з навчально-виховної роботи Наукового ліцею №3 Олеся Вовченко.

У політехніці ліцеїсти мали насичений день, а після майстер-класів в мовних центрах і лабораторії, відпочили в університетському парку.

GoCamp дає можливість доєднатися до мережі з більше ніж 2000 шкіл-учасниць, 1200 іноземних волонтерів із 78 країн світу та 162 692 дітей з усієї України, спілкування з волонтерами з усього світу та вивчати програми про креативність і діджитал-технології разом із іноземними волонтерами та менторами-практиками з різних сфер.

Нещодавно науково-педагогічні працівники гуманітарного факультету провели серію науково-просвітницьких заходів у рамках STEAM проєкту «Відкрий для себе світ гуманітарних наук».

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»