2020-09-02

Колектив університету спланував роботу в особливих умовах протягом 2020/2021 навчального року

1 вересня відбулось розширене засідання конференції трудового колективу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

Колектив університету спланував роботу в особливих умовах протягом 2020/2021 навчального року

Новий навчальний рік почали з обговорення важливого питання порядку денного – підсумки діяльності Національного університету імені Юрія Кондратюка за 2019-2020 н.р. та завдання на новий навчальний рік. Означене питання охоплювало різні напрями – підсумки роботи науково-педагогічного колективу, результати науково-дослідницької діяльності, напрями міжнародного наукового співробітництва  університету за минулий 2019-2020 навчальний рік, аналіз попередніх результатів вступної кампанії 2020 року.

Науково-педагогічні працівники, співробітники, представники студентства зібралися у трьох залах, дотримуючись усіх рекомендацій стосовно протиепідеміологічних заходів.

Ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко презентував детальний звіт про підсумки роботи Національного університету імені Юрія Кондратюка за 2019-2020 навчальний рік та окреслив  основні завдання на наступний  навчальний рік.

«Цей рік став для нашого університету особливим – ми працювали в умовах жорсткого  карантину та протиепідеміологічних обмежень, щодня вирішували купу завдань та приймали рішення,  пов’язані із забезпеченням гідних умов навчання, праці в університеті та проживання в студентських гуртожитках. Незважаючи на це, на досягнутому ми не зупинялися, про що свідчать високі позиції в міжнародних рейтингах. Зокрема, за результатами рейтингу TOП-100 Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» є лідером серед закладів вищої освіти, підпорядкованих Міністерству освіти і науки України, в регіоні. Висока публікативна активність наших викладачів у науковометричних базах Scopus та  Web of Science дозволила політехніці посісти перше місце серед полтавських закладів вищої освіти. Також університет увійшов до ТОП-10 кращих університетів Центральної України. Щиро дякую всьому колективу та підтримку та розуміння   того, що тільки разом, великою командою ми зможемо протистояти викликам сучасності», – зазначив ректор Володимир Онищенко.

Серед головних завдань у новому навчальному році – якісна організація навчального процесу та дотримання усіма науково-педагогічними працівниками та здобувачами вищої освіти протиепідемічних вимог задля запобігання поширенню COVID-19, персональна відповідальність та виконання в повному обсязі умов контрактів науково-педагогічними працівниками з метою зростання показників університету у міжнародних рейтингах, успішне проходження акредитації освітньо-професійних та освітньо-наукових програм, успішне проходження атестації наукової діяльності університету, реалізація проєкту «Електронний університет», реалізація чергового етапу проєкту Європейського інвестиційного банку «Вища освіта. Енергоефективність та сталий розвиток», активна співпраця з бізнесом, продовження виконання програми ректора по розвитку університету на 2017-2022 роки.

Про попередні результати вступної кампанії 2020, вагомі здобутки у освітній, науковій та міжнародній діяльності,  фінансово-економічні показники діяльності структурних підрозділів університету доповіли відповідальний секретар приймальної комісії Богдан Коробко, проректор з міжнародної та наукової роботи Світлана Сівіцька, проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку інфраструктури Анатолій Мартиненко та проректор з науково-педагогічної роботи та економічного розвитку університету  Олена Філонич.

Щодо попередніх підсумків вступної кампанії, то наразі результат кращий за попередні кілька років.

Нині тривають конкурси на заміщення вакантних посад науково-педагогічних працівників та процеси зарахування на роботу. Перший етап уже відбувся і частина викладачів уже почала виконувати свої обов’язки, наступний очікується протягом двох тижнів.

Спеціальними дипломами нагороджено переможців рейтингу навчально-наукових інститутів та факультетів університету – колективи факультету фізичної культури і спорту (I місце), Навчально-наукового інституту  фінансів економіки та менеджменту (II місце) та Навчально-наукового інституту нафти і газу (III місце).

«З великим задоволенням відзначив колективи структурних підрозділів, які посіли призові місця в університетському рейтингу. Встановили стимулюючі надбавки до посадових окладів науково-педагогічним працівникам за якісне виконання своїх контрактних зобов‘язань та високі рейтингові показники діяльності. Приємно відзначити, що наймолодший структурний підрозділ  університету, який 20 вересня тільки відзначить свою першу річницю з дня заснування – факультет фізичної культури  та спорту займає впевнені лідерські позиції та демонструє неабиякі досягнення», – прокоментував  ректор.  

Звіт ректора Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професора Володимира Онищенка науково-педагогічні працівники університету схвалили і затвердили.

«За цифрами, назвами рейтингів та науково-освітніх програм, можливостями закордонних стажувань, навчанням  за програмою подвійних дипломів, презентацією міжнародного та вітчизняного досвіду, відкриттям нових структурних підрозділів та спеціальностей, участю у бізнес-проєктах – роки багаторічної праці всього науково-педагогічного колективу університету. Маємо позитивну мотивацію, щоб рухатися вперед і в рік відзначення 90-річчя нашого закладу впевнено дивитися в майбутнє.

Шановні колеги, дорогі друзі, я всім бажаю успішного нового навчального року, закликаю всіх нас в рік пандемії, в рік великих викликів, рухатися вперед, ставити перед собою максимально амбітну мету та досягати нових вагомих результатів у професійній діяльності для подальшого розвитку освіти та науки України!» – завершив роботу конференції трудового колективу ректор Володимир Онищенко.

Медіа-центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»