2019-10-10

Команда ПолтНТУ на «Заграві» виборола першість у шести дисциплінах

5-6 жовтня на базі ЗОГ «ДЗОВ «Джерело» (с. Клюсівка, Новосанжарський район) відбулися змагання команд вищих навчальних закладів Полтави – щорічний обласний захід з патріотичного виховання молоді «Заграва»

Команда ПолтНТУ на «Заграві» виборола першість у шести дисциплінах

Серед учасників були команди полтавських університетів: Полтавський національний технічний університет імені Юрія Кондратюка, Українська медична стоматологічна академія (УМСА), Полтавська державна аграрна академія (ПДАА), Полтавський університет економіки і торгівлі (ПУЕТ), Полтавський національний педагогічний університет імені В.Г. Короленка, Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут (ВІТІ). Організаторами заходу є професійна команда ВСЦ «ВОІН» на чолі з керівником Олегом Баришом, співорганізаторами: ЗОГ «ДЗОВ «Джерело», Клуб «Гвардія», ТСОУ (Товариство сприяння обороні України), Козацький Гвардійський корпус, КУ «Спорт для всіх», Обласний центр народної творчості та культурно-освітньої роботи облради, Обласний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді.

Протягом двох днів команди змагалися у мужності, витривалості, згуртованості, знаннях з історії українського козацтва, виконанні стройової пісні, креативності та вправності виконання військових завдань. Учасники показували вміння у спорудженні та облаштуванні козацького куреня, спортивно-туристичному орієнтуванні, проходженні смуги перешкод, наданні першої долікарської допомоги, переправі з жердиною, киданні мішків на відстань, а також стрільбі з гвинтівки, пістолета та лука, збиранні-розбиранні автомату та одяганні протигазу, бойову злагодженість та тактичні навички в лазертаг-боях, шикуванні, силу при виконанні фізичних вправ у спортивній естафеті «Стежка здоров’я».

На кожному етапі дводенних змагань учасники отримували бали, за підсумком яких було визначили переможця. Команда ПолтНТУ імені Юрія Кондратюка посіла перші місця у шести видах змагань: воєнізована естафета, туристична смуга перешкод, переправа з жердиною, кидання мішків на відстань, лазертаг та стрільба з пістолета; друге місце – зі стрільби з лука.

У підсумку команда ПолтНТУ поступилась команді УМСА, яка вдруге виграла золото змагань.

Вітаємо університетську команду з результативним виступом!

Медіа-центр ПолтНТУ ім. Юрія Кондратюка