2021-11-11

Координатор вакцинальної кампанії від COVID-19 у Полтавській області зустрівся зі студентами політехніки

Координатор вакцинальної кампанії від COVID-19 у Полтавській області Олександр Оглобля зустрівся зі студентами навчально-наукових інститутів та факультетів університету, переважно іноземцями. Студенти дізнались про щеплення як основний спосіб запобігання захворюваності на COVID-19, основні характеристики вакцин, юридичні аспекти імунізації та могли безкоштовно вакцинуватись в університетському мобільному пункті.

Координатор вакцинальної кампанії від COVID-19 у Полтавській області зустрівся зі студентами політехніки

10 листопада у Центрі студентської культури і творчості Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбулася зустріч студентів різних навчально-наукових інститутів та факультетів Полтавської політехніки з координатором вакцинальної кампанії від COVID-19 у Полтавській області, начальником відділу управління персоналом та медичними кадрами Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Олександром Оглоблею. Просвітницький захід – спільна ініціатива директора Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Віктора Лисака і ректора університету, професора Володимира Онищенка, відбувся за всебічного сприяння та цілковитої підтримки адміністрації університету, студмістечка, органів студентського самоврядування. Зустріч супроводжувалася послідовним перекладом на англійську мову, який забезпечували студенти-перекладачі гуманітарного факультету Полтавської політехніки.

За словами спікера, Полтавщина встановила ковідний антирекорд з лютого 2020 року – за добу, станом на 10 листопада, 1600 осіб захворіло на COVID-19, а 40 осіб померло.

Координатор вакцинальної кампанії від COVID-19 у Полтавській області звернув увагу присутніх на тяжкість наслідків перенесеного захворювання для людського здоров’я та розповів студентам як можна максимально убезпечити себе та своїх рідних від третьої хвилі коронавірусної хвороби та нового небезпечного штаму.

Перша проректорка з науково-педагогічної роботи та економічного розвитку Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Олена Філонич наголошує, що зустріч з обласним фахівцем охорони здоров’я важлива для активного інформування здобувачів вищої освіти про можливості захисту та збереження власного життя і здоров’я, особливо зважаючи на карантинні обмеження.

«Постійно піклуючись про безпечні умови для здобувачів вищої освіти та викладачів, адміністрація вживає всіх можливих заходів для захисту життя і здоров’я всіх, без винятку, учасників освітнього процесу. Сьогоднішня лекція неодмінно дасть позитивні результати – молодь отримала додаткову інформацію про глобальні наслідки всесвітньої пандемії, обговорить цю суспільно значущу тематику з фахівцями-практиками та зробить усвідомлений вибір на користь власної безпеки та здоров’я. Адже вихід з ситуації, що наразі склалася, реально існує, не варто ігнорувати масштаби поширення хвороби, з якою живе увесь світ», – наголосила Олена Філонич.

Під час зустрічі студенти переглянули тематичні ролики, дізналися про симптоми короновірусної хвороби, способи профілактики та оцінили статистичні дані про динаміку захворюваності на теренах Полтавської області.

«Моєю безпосередньою метою є донесення до широкого загалу інформації, що стосується процесу вакцинації, адже з кожним днем ситуація динамічно змінюється і лише в наших руках знаходяться можливості для управління ситуацією, що склалася. Я поділився тим, що вже зроблено в боротьбі з пандемією, розповів про основні типи вакцин та відповів на найпоширеніші питання», – прокоментував координатор вакцинальної кампанії від COVID-19 у Полтавській області, начальник відділу управління персоналом та медичними кадрами Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Олександр Оглобля.

Спілкування продовжилось у форматі «питання-відповідь». Серед найпоширеніших питань – рівень ефективності пропонованих вакцин, труднощі з функціонуванням мобільного додатку «Дія», отримання «жовтих» та «зелених» сертифікатів міжнародного зразка для студентів-іноземних громадян та можливості зміни вакцини, якщо уже відбулось щеплення першою дозою вакцини, яка визнана не у всіх країнах.

Після зустрічі всі бажаючі студенти могли безкоштовно щепитися дводозною вакциною в університетському мобільному пункті вакцинації. У підсумку вакцинувались 33 студенти, серед яких 25 іноземців.

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»