2020-03-04

Куди піти вчитися: університет представили на ХХ Міжрегіональній спеціалізованій виставці «Освіта та кар’єра»

Науково-педагогічні працівники Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» взяли участь у дводенній XX Міжрегіональній спеціалізованій виставці «Освіта та кар’єра»

Куди піти вчитися: університет представили на ХХ Міжрегіональній спеціалізованій  виставці  «Освіта та кар’єра»

У Кременчуцькому міському палаці культури відбулась щорічна Міжрегіональна спеціалізована виставка «Освіта та кар’єра», організатором якої виступило Кременчуцьке відділення Полтавської торгово-промислової палати за підтримки виконавчого комітету Кременчуцької міської ради, Департаменту освіти виконавчого комітету Кременчуцької міської ради, Відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Кременчуцької РДА та Горішньоплавнівської міської ради. Під час виставки представники закладів вищої освіти презентували потенційним абітурієнтам особливості свого закладу, умови вступу та навчання, надали повний спектр науково-освітніх програм.

Національний університет імені Юрія Кондратюка представили декан гуманітарного факультету, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри іноземної філології та перекладу Анна Агейчева, кандидат технічних наук, старший викладач кафедри автоматики, електроніки та телекомунікацій університету Руслан Захарченко, кандидат технічних наук, доцент кафедри залізобетонних і кам’яних конструкцій та опору матеріалів Наталія Пінчук, директорка Навчально-наукового інституту фінансів, економіки та менеджменту, доктор економічних наук, доцент Ірина Черниш, заступниця директорки Навчально-наукового інституту фінансів, економіки та менеджменту з питань наукової роботи та міжнародної діяльності, кандидат економічних наук, доцент Ірина Крекотень, методист вищої категорії Навчально-наукового центру по роботі зі студентами та обдарованою молоддю Світлана Ревенко та методист Юлія Левенко.

Абітурієнти познайомилися з можливостями 16 закладів вищої освіти України та Польщі. До участі також долучився ТОВ «Науковий центр «Європейська дидактика» – вітчизняний виробник засобів навчання та обладнання для навчальних кабінетів природничо-математичних дисциплін, STEM- лабораторій та дидактичних матеріалів для Нової української школи, ТОВ «Аверс-Експрес» ЛТД.

За словами декана гуманітарного факультету Національного університету імені Юрія Кондратюка Анни Агейчевої, учнівська молодь цікавилась особливостями та перевагами навчання у класичному університеті на спеціальностях «Філологія», «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа», «Середня освіта».

«Обговорили з батьками можливості стажування за кордоном, участі в програмах обмінів, перспективи подальшого працевлаштування. Можливість безпосередньої комунікації сприяє усвідомленню учнівською молоддю того, що в Україні можна навчатися у престижному інноваційному університеті і отримати можливості навчання за кордоном, і що якісна освіта – це вигідна інвестиція у своє майбутнє», – наголошує Анна Агейчева.

«Участь у виставці подарувала нам яскраві враження та нові знайомства. Маємо надію, що допомогли випускникам визначитися з першим серйозним вибором у їхньому житті», – додає методист вищої категорії навчально-наукового центру Світлана Ревенко.

Подібні заходи виконують просвітницьку місію, а спілкування з професіоналами сприяє професійному визначенню молоді, їхньому свідомому життєвому вибору.

Медіа-центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»