2021-07-13

Лідери нафтогазової освіти домовились про нові спільні наукові проєкти

6 липня відбулася робоча зустріч із ректором Азербайджанського державного університету нафти і промисловості, професором Мустафою Бабанли, проректором з міжнародного співробітництва Рафіком Джамаловим та проректором з навчальної роботи Гасимом Мамедовим.

Лідери нафтогазової освіти домовились про нові спільні наукові проєкти

На запрошення Азербайджанського державного університету нафти і промисловості делегація Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» у складі ректора, професора Володимира Онищенка, проректора з наукової та міжнародної роботи Світлани Сівіцької та директора ТОВ «Веллсайт Діджітал» Ігоря Вітрика прибула з робочим візитом до Баку.

Ректор Азербайджанського державного університету нафти і промисловості, професор Мустафа Бабанли підкреслив багаторічну ефективну співпрацю між університетами, яку було відзначено на державному рівні – за особливий внесок у реалізацію державної політики в галузі науки, освіти, міжнародного співробітництва Азербайджанської Республіки та України ректора Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професора Володимира Онищенка нагороджено медаллю «100-річчя Азербайджанського державного університету нафти і промисловості (1920-2020)».

«Найпершу зустріч провели на запрошення наших шановних колег з Азербайджанського державного університету нафти і промисловості – одного з провідних закладів вищої освіти, який минулого року відсвяткував сторіччя. Статусність і важливість цього університету в країні важко переоцінити, зважаючи на те, що ювілей закладу відзначено на найвищому рівні, а Президент Азербайджану Ільхам Алієв затвердив зміни в законі «Про заснування орденів і медалей Азербайджанської Республіки», додавши відзнаку з нагоди такої історичної події.

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – лідер нафтогазової освіти в Україні, об’єднав зусилля з авторитетними закордонними колегами, від чого виграли обидві сторони. Зараз наші заклади вищої освіти реалізовують успішні спільні проєкти. Досвід студентських академічних обмінів та діяльність, відкритого разом з шановним колегою – ректором Азербайджанського державного університету нафти і промисловості, українсько-азербайджанського центру, є яскравим прикладом результативного міжнародного співробітництва та розвитку міжнародних відносин. Плануємо розширити перелік освітніх програм для нових проєктів з партнерами, залучати азербайджанських колег до впровадження дуальної освіти та обмінів практичним досвідом, а також продовжувати розвиток співробітництва у науковій діяльності», – зазначив Володимир Онищенко.

Під час зустрічі обговорювалися нові напрямки співпраці між університетами, та перспективи діяльності, зокрема досягнуто домовленості про розширення програм обмінів студентами та акредитацію програми «подвійного» диплому.

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»