2021-07-13

Ректора Полтавської політехніки нагороджено державною відзнакою Азербайджанської Республіки

За особливий внесок в реалізацію державної політики в галузі науки, освіти, міжнародного співробітництва Азербайджанської Республіки та України ректора Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професора Володимира Онищенка нагороджено медаллю «100-річчя Азербайджанського державного університету нафти і промисловості (1920-2020)».

Ректора Полтавської політехніки нагороджено державною відзнакою Азербайджанської Республіки

Президент Азербайджану Ільхам Алієв 26 грудня 2020 року затвердив зміни в законі «Про заснування орденів і медалей Азербайджанської Республіки», відповідно до яких, заснована ювілейна медаль «100-річчя Азербайджанського державного університету нафти і промисловості (1920-2020)». Ювілейною медаллю Азербайджанської Республіки нагороджуються працівники органів (установ), визначених відповідними органами виконавчої влади, ветерани, випускники, які мають високі досягнення в науці та освіті, зробили особливий внесок у розвиток цих напрямків, які беруть активну участь в соціально-культурному розвитку, а також громадяни Азербайджанської Республіки й іноземні громадяни, які зробили особливий внесок в реалізацію державної політики в галузі науки, освіти, міжнародного співробітництва.

Азербайджанські колеги та партнери високо оцінили значний внесок ректора Полтавської політехніки, професора Володимира Онищенка у розвиток співробітництва із закладами вищої освіти Республіки. Нагороду вручив ректор, професор Мустафа Бабанли під час офіційної зустрічі 6 липня у Азербайджанському державному університеті нафти і промисловості.

«Вельмишановний колега відзначив багаторічну ефективну співпрацю між нашими університетами. А результатів чимало, адже наш університет як лідер нафтогазової освіти в Україні, об’єднав зусилля з авторитетними закордонними колегами, від чого виграли обидві сторони.

Така ефективна взаємодія неможлива без наших чудових особистих стосунків, а результат слугує на благо обох країн. Пишаюсь, що успішні результати співробітництва між університетами відзначив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет. І я був вражений, але надзвичайно вдячний, за високу оцінку мого внеску у розвиток співробітництва із закладами вищої освіти колегами з Азербайджану. Високу відзнаку Азербайджанської Республіки з глибокою повагою прийняв від ректора, професора Мустафи Бабанли. Щиро бажаю процвітання нашим країнам і подальшої плідної співпраці у вищій освіті!» – подякував Володимир Онищенко.

Азербайджанський державний університет нафти і промисловості – партнер Полтавської політехніки з 2018 року. Тоді делегація представників Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» під час офіційного візиту уклала угоду про запровадження першої українсько-азербайджанської спільної підготовки бакалаврів за програмою «подвійного диплому» для студентів спеціальності «Нафтогазова інженерія і технології». Відтоді університети-партнери працюють над освітніми програмами для фахівців нафтогазової сфери, програмами академічної мобільності для студентів і викладачів, проводяться спільні міжнародні наукові конференції, форуми, дослідження. Під час VI Міжнародного галузевого форуму ректор Азербайджанського державного університету нафти й промисловості Мустафа Бабанли презентував основні напрямки міжнародної освітньої співпраці з Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка». Особисто з ініціативи ректора Володимира Онищенка, у 2019 році з метою розвитку співробітництва у сфері освіти і науки та популяризації культури азербайджанського і українського народів у Полтавській політехніці відкрито українсько-азербайджанський центр.

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»