2020-09-16

Співпраця з азербайджанським університетом-партнером продовжується

Ректор Азербайджанського державного університету нафти й промисловості Мустафа Бабанлі презентував основні напрямки міжнародної освітньої співпраці з Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» на VI Міжнародному галузевому форумі.

Співпраця з азербайджанським університетом-партнером продовжується

Під час урочистого відкриття VI Міжнародного  галузевого  форуму  учасників форуму привітав ректор Азербайджанського державного університету нафти й промисловості, доктор технічних наук Мустафа Бабанлі. Спікер розповів про основні напрями співпраці з політехнікою і подальші плани в умовах боротьби з пандемією.

«Дуже приємно вітати наших партнерів та учасників форуму від імені багатотисячного колективу нашого університету. Наше партнерство з Національним університетом «Полтавська політехніка  імені Юрія Кондратюка»  розпочалося з 2017 року. За цей час ми встигли обмінятися візитами,  відвідати міста – Баку і Полтаву, та обговорити напрями співпраці наших закладів вищої освіти.

На жаль,  пандемія COVID-19  трохи внесла свої корективи у наші зустрічі, вплинула  на налагодження дружніх контактів, однак ми будемо продовжувати  наші спільні зусилля у цьому напрямку. Сподіваюся на продовження співпраці в форматі оффлайн, адже у наших країнах проводиться величезна робота по боротьбі з пандемією. Уже спостерігається налагодження епідеміологічної ситуації у Баку і Києві, тож сподіваюся, що невдовзі  ми зможемо відвідувати форуми в форматі оффлайн.

За період карантину вже маємо певні напрацювання у сфері дистанційного навчання, тож хочемо поділитися контактами наших фахівців з нашими друзями з Полтавської політехніки. Ми продовжуємо освітнє партнерство. У нас великі плани, сподіваємося на успішну їхню реалізацію», – наголосив ректор Мустафа Бабанлі.

Ректор Національного університету імені Юрія Кондратюка Володимир Онищенко подякував азербайджанському колезі за те, що, незважаючи на пандемію, колективи обох університетів підтримують стосунки та обмінюються науковими напрацюваннями.

Делегація представників Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» у травні 2018 року відвідала з робочим візитом місто Баку та зустрілися з керівництвом Азербайджанського державного університету нафти й промисловості.

Було укладено угоду про запровадження першої українсько-азербайджанської спільної підготовки бакалаврів за програмою «подвійного диплому» для студентів спеціальності «Нафтогазова інженерія і технології».

Відтоді університети-партнери працюють над програмами спільної підготовки фахівців нафтогазової сфери, академічної мобільності для  студентів і викладачів, отримання подвійних дипломів, співпраці структурних підрозділів університетів.

На запрошення ректора Володимира Онищенка делегати Азербайджанського державного університету нафти й промисловості взяли участь у роботі II Міжнародного галузевого форуму, який відбувся на базі Національного університету імені Юрія Кондратюка.

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – лідер нафтогазової освіти, планує розширити перелік освітніх програм для співпраці з партнерами, залучаючи азербайджанських колег до впровадження дуальної освіти та обмінів практичним досвідом.

Медіа-центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»