2020-05-29

Магістранти гуманітарного факультету провели для полтавських школярів майстер-класи з перекладу

Науково-педагогічні працівники та студенти гуманітарного факультету провели цикл майстер-класів з англійської мови та перекладу для школярів Полтавського наукового ліцею №3.

Магістранти гуманітарного факультету провели для полтавських школярів майстер-класи з перекладу

Кафедрою германської філології та перекладу організовано та проведено низку майстер-класів з англійської мови та перекладу для школярів м. Полтави. Першими учасниками заходів стали школярі Полтавського наукового ліцею №3. Майстер-класи проходять у рамках курсу «Методика викладання перекладу».

Кожен зі студентів представив власну цікаву тему, що викликала жваве обговорення серед школярів. Магістрантка гуманітарного факультету Неля Бечкало представила восьмикласникам тему «English shortenings and abbreviations», яка відразу ж викликала значну зацікавленість у школярів: в умовах сьогодення усі мови тяжіють до спрощення, особливо при наборі тексту на сучасних гаджетах, де цілі речення можуть змінюватися абревіатурами, що потребують дешифрування. У 10-х класах учасники майстер-класу занурилися в психологію та досліджували ті чинники, що призводять до стресу, обговорювали проблеми, які заважають подолати стрес.

Студент групи 501ГФ Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Максим Домаренко презентував школярам найвідоміші літературні жанри та представив вершинні здобутки світового письменства. Учні поринули у різнобічний світ літератури, обговорили проблемні питання, висловили свою думку щодо певного твору. Студентка-магістрантка гуманітарного факультету Анастасія Сидорова провела круглий стіл на тему «Cinematography», під час якого учасники дискутували щодо жанрів кінематографу, ділилися враженнями від сучасних кінострічок та назвали улюблені фільми.

Під час зустрічі з ліцеїстами студентка групи 501ГФ Ванесса Андрієнко представила аудиторії тему «On the Plane». Учні мали змогу здійснити віртуальну подорож до Італії, побувати в Римі, ознайомитися з видами авіаперельотів, дізнатися, чим можна займатися під час рейсу.

Уже близько року між Національний університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та Полтавським науковим ліцеєм №3 діє двостороння угода про співробітництво в науково-освітній сфері. Навчальні заклади об’єднує спільна мета – залучення талановитої молоді до наукової діяльності, формування освітнього потенціалу Полтавщини. Кафедра германської філології та перекладу висловлює подяку колективу Полтавського наукового ліцею №3 за плідну та тісну співпрацю, а учням — за активну участь у спільних заходах.

Медіацентр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»