2020-07-08

Майбутні перекладачі стали учасниками Літньої мовної онлайн-школи від Goethe-Institut

Студентки гуманітарного факультету політехніки – Яна Харченко та Світлана Кісь стали учасницями Літньої мовної онлайн-школи з німецької мови, організованої Goethe-Institut. Протягом двох тижнів вони вдосконалювали мовні навички, вивчаючи культуру Німеччини.

Майбутні перекладачі стали учасниками Літньої мовної онлайн-школи від Goethe-Institut

У рамках співпраці кафедри германської філології та перекладу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» з Goethe-Institut та ГО «Полтавське товариство німців «Wiedergeburt» студенти-перекладачі взяли участь у мовному проєкті «Mit Deutsch auf Tour», що тривав протягом навчального семестру.

Зокрема, під час вивчення тем «Deutschland-Duell» та «Abenteuer Europa» мовні асистенти від Goethe-Institut Patrick Vosen і Sebastian Lins знайомили слухачів з культурою Німеччини. Філологи-перекладачі мали змогу долучитися до дискусії щодо сьогодення Німеччини, віртуально позмагатися і дізнатися, хто краще обізнаний із культурою цієї країни.

Студентки гуманітарного факультету Національного університету імені Юрія Кондратюка Яна Харченко та Світлана Кісь взяли участь у Літній мовній онлайн-школі з німецької мови, яка тривала протягом двох тижнів - з 8 по 19 червня 2020 року.

Учасники онлайн-школи вивчали німецьку мову під керівництвом професійних викладачів та мовних асистентів від Goethe-Institut – Patrick Vosen, Sebastian Lins та Luise Witschel. Заняття проводилися щодня з 10.00 до 14.00 години, у ігровому форматі, з використанням найновіших освітніх технологій. Студенти знайомилися з історією, традиціями та звичаями німецького народу.

«Наразі в європейській освіті намітилася тенденція – іноземні мови вивчаються в ігровому форматі, за допомогою інтерактивних форм навчання. Людина, що вивчає мову, залучається до спільних активностей та працює над власним саморозвитком. Сподіваємося, що у новому навчальному році така співпраця продовжиться, а наші студенти матимуть змогу поглиблювати свої знання з німецької мови, вивчаючи культуру німецькомовних країн», –зазначає доктор філологічних наук, професор кафедри германської філології та перекладу Національного університету імені Юрія Кондратюка Тетяна Кушнірова.

Медіа-центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»