2023-09-12

Майже півтисячі студентів Полтавської політехніки пройшли курс з основ кібербезпеки від CRDF Global

У рамках виконання Меморандуму про взаєморозуміння між Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» і Фондом цивільних досліджень та розвитку США (CRDF Global) понад 450 студентів Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» пройшли безкоштовний курс з основ кібербезпеки. Учасники курсу вдосконалили цифрові навички щодо захисту особистих даних в Інтернеті.

Майже півтисячі студентів Полтавської політехніки пройшли курс з основ кібербезпеки від CRDF Global

Протягом трьох місяців – з 10 червня по 10 вересня студенти спеціальностей 072 «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок», 071 «Облік і оподаткування», 123 «Комп'ютерна інженерія», 122 «Комп'ютерні науки», 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», 051 «Економіка», 242 «Туризм», 292 «Міжнародні економічні відносини» Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» проходили навчальні модулі з основ кібербезпеки.

Координаторки проєкту – кандидатка економічних наук, доцентка, заступниця  директора Навчально-наукового інституту інформаційних технологій та робототехніки Ксенія Вергал та кандидатка економічних наук, доцентка кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування Аліна Глушко відзначили структурованість, логічність та змістовність кожного з навчальних модулів. Їхня  висока якість  та  доступність викладу презентованого матеріалу дозволили студентам підвищити рівень кіберобізнаності та кібергігієни.

Враховуючи, що інформаційно-комунікаційні технології відкрили нові можливості і є важливими інструментами соціально-економічного розвитку держав, а з іншого боку викликали низку нових загроз, таких як кіберзлочинність, кібершпигунство, хактивізм, кібертероризм, курс з основ кібербезпеки від CRDF Global є своєчасним та актуальним, що  підтверджується схвальними  відгуками учасників.

За результатами успішного проходження курсу кожен з учасників отримав сертифікат про навчання в обсязі 5 академічних годин.

Нагадаємо, політехніка запрошує школярів Полтавщини до гуртка з робототехніки в STEAM-лабораторії університету.

Раніше викладачки політехніки вдосконалили цифрові навички роботи з молоддю за програмою Erasmus+.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»