2022-03-02

Міністр університетів та наукових досліджень Італії підтримує Україну

Міністр університетів та наукових досліджень Італії підтримує Україну. Про це повідомив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет у своєму Telegram-каналі.

Міністр університетів та наукових досліджень Італії  підтримує Україну

2 березня Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет провів зустріч з Міністром університетів та наукових досліджень Італії Марією Крістіною Месса.

"Звернувся до пані Міністра з проханням офіційно у своїх виступах і заявах засудити жорсткі дії РФ та розірвати всі відносини з країною-агресором. Ми високо цінуємо підтримку Італії у запровадженні нових освітніх та наукових проєктів і сподіваємося на продовження конструктивного двостороннього співробітництва в галузі освіти і науки надалі. Україна – європейська держава і тримає чіткий курс на набуття повноправного членства в ЄС. Я щиро дякую за підтримку і впевнений, що зовсім скоро український прапор майорітиме серед прапорів країн ЄС" , – зазначив Сергій Шкарлет.

Міністр університетів та наукових досліджень Італії від себе особисто та від усього італійського народу висловила беззаперечну підтримку України, а також повідомила, що вже підготовлено декілька наратив, зокрема у сфері інформаційної політики щодо протидії російської агресії та повного припинення відносин у сфері освіти і науки.

Міністр університетів та наукових досліджень Італії та Асоціація ректорів державних і приватних університетів Італії (CRUI) виступили на підтримку студентів та викладачів, які потерпають унаслідок війни в Україні. Вони готові підтримати українських студентів та академічну спільноту і для цього вже виділено кошти в бюджеті. Пані Міністр підкреслила, що трансфер технологій, міжнародні дослідницькі та освітні проєкти мають бути виключно майданчиком для створення нових комунікацій та для підтримки миру.

Нагадаємо, Міністр освіти Республіки Польща підтримує Україну.