2022-02-28

Міжнародні партнери підтримують Полтавську політехніку та Україну

На звернення ректора Володимира Онищенка надходять листи підтримки від міжнародних партнерів університету

Міжнародні партнери підтримують Полтавську політехніку та Україну

Вдячний за підтримку, яка надходить від наших міжнародних партнерів, колег і друзів. Закордонні друзі Полтавської політехніки продовжують телефонувати, надсилати листи і висловлювати підтримку Україні

Одними з найперших були польські університети – Білостоцька політехніка і Краківська гірничо-металургійна академія імені Станіслава Сташиця.

Колеги з американського Коледжу Санта Фе написали лист, висловлюються на своїх сторінках в Facebook, підтримують спілкування з нашими науковцями і створили спеціальну платформу Padlet (https://padlet.com/jessicasurana/e3a1uqn7xoi9j2ik) для спілкування зі своїми студентами і викладачами.

Надзвичайно вдячний азербайджанським друзям – Азербайджанському державному університету нафти і промисловості, особисто ректору Мустафі Бабанли; Азербайджанському архітектурно-будівельному університету за листи і дзвінки підтримки, вболівання за Україну.

Свою позицію висловило об‘єднання німецьких закладів вищої технічної освіти, зокрема наші університети-партнери – Бранденбурзький університет прикладних наук, Університет прикладних наук м. Любек. Німецькі колеги глибоко шоковані нападом Росії на Україну, солідарні з українськими партнерами і вважають, що ця атака також є нападом на загальні цінності в Європі, демократію і свободу. Вони підтримують реакцію Німецької служби академічних обмінів (DAAD) та Ректорської конференції Німеччини (HRK).

Отримали лист від Університету Гринвічу (Велика Британія) з вірою у якнайшвидше врегулювання ситуації.

Багатокультурний і міжнародний Університет Камеріно (Італія), з метою збереження миру в Європі, сприяння дипломатичним рішенням у спільній готовності до співпраці, надіслав лист підтримки ректорам університетів-партнерів Unicam – Полтавської політехніки, КНУ імені Т.Г. Шевченка та Одеської державної академії будівництва та архітектури, висловивши повну солідарність з народом України і особливо зі студентами, науковцями, професорами та всім персоналом університетів, близькість до всіх постраждалих.

Із Хебейського університету міжнародних досліджень (Китай) колеги написали, що їм страшенно прикро спостерігати за нинішньою ситуацією між Росією та Україною, переживають за безпеку українців і моляться за мир.

Закликаю світове академічне товариство, усю наукову спільноту підтримати українських науковців і освітян!

Слава Збройним Силам України! Слава Україні!

Володимир ОНИЩЕНКО

Ректор Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»