2022-03-01

Міжнародний Кримінальний Суд розслідуватиме воєнні злочини на території України

Прокурор Міжнародного Кримінального Суду Карім Хан прийняв рішення про відкриття офіційного розслідування ситуації в Україні. Відповідне рішення оприлюднили на офіційному сайті Міністерства закордонних справ України

Міжнародний Кримінальний Суд розслідуватиме воєнні злочини на території України

Події останніх днів, зокрема, неспровокована ескалація агресії Росії проти України дають підстави вважати, що на території України продовжують вчинятися злочини, які підпадають під юрисдикцію Міжнародного Кримінального суду, зазначають у міністерстві (лінк на ці три останні слова: https://www.facebook.com/100064814226458/posts/328622639308208/?d=n)

Враховуючи ситуацію, що склалася у  Криму та на Донбасі, існують вагомі  підстави стверджувати, що війська держави- агресора продовжують чинити воєнні злочини та злочини проти людяності супроти мирного цивільного  населення  України. 

Не зважаючи на те, що наша держава  не є стороною Римського Статуту, наша держава визнала його юрисдикцію ad hoc на підставі заяв, поданих раніше. Зокрема,  Україна подала дві заяви до Міжнародного Кримінального Суду,  перша з яких  стосувалась подій, які мали місце в країні  у період з 21 листопада 2013 року до 22 лютого 2014 року, а друга  стосувалась продовження скоєних злочинів в період з 20 лютого 2014 року. Аналіз цих двох заяв дав Офісу Прокурора усі підстави стверджувати про вчинення воєнних злочинів та злочинів проти людяності. 

Вище військово-політичне керівництво Росії обов'язково постане перед Міжнародним Кримінальним Судом та відповість за кожний вчинений злочин. Це буде Нюрнберзький процес  XXI століття.

Нагадаємо, в Україні запроваджено воєнний стан, а Полтавська політехніка підготувала укриття та допомагає територіальній обороні (додати лінки на попередні новини)