2021-10-19

Молодь Полтавщини запрошують вдосконалити навички візуального сторітелінгу на «Фотомайстерні важливих історій»

Українсько-данський молодіжний дім запрошує талановиту молодь Полтавщини зруйнувати соціальні, культурні, мовні бар’єри та взяти участь у роботі мандрівної «Фотомайстерні важливих історій», майстер-класи з фотографії відбудуться у Полтаві, Черкасах та Івано-Франківську. Під час інтенсивного воркшопу молоді люди отримають базові навички візуального сторітелінгу, фотографії та публічних комунікацій.

Молодь Полтавщини запрошують вдосконалити навички візуального сторітелінгу на «Фотомайстерні  важливих історій»

Партнери Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», Українсько-данський молодіжний дім запрошує обдаровану учнівську та студентську молодь Полтавського регіону долучитися до роботи мандрівної «Фотомайстерні важливих історій», у рамках якої відбудеться низка інтерактивних воркшопів з фотографії, візуального сторітелінгу та публічних комунікацій. Учасники Фотомайстерні отримають базові навички створення соціально важливих історій, якісного фотоконтенту за допомогою звичайного смартфону. Локаціями стануть міста Полтава, Черкаси та Івано-Франківськ.

«Ми мандруємо Україною, аби руйнувати видимі й невидимі соціальні, культурні, мовні та безліч інших створених людством бар’єрів, з якими зіштовхуємося практично щодня. Важливість нашого проєкту у популяризації мистецтва фотографії, завдяки якому можна не лише розказувати історії людей, але й допомогти їм бути почутими і зрозумілими», - наголошують організатори.

«Фотомайстерня важливих історій» – це інтенсивний воркшоп від Українсько – данського молодіжного дому, де всі бажаючі зможуть навчитися фотографії та розповідати соціально важливі історії про звичайних людей за допомогою власного смартфону чи фотокамери. Тренери та учасники обговорять найважливіші аспекти фотомистецтва: як правильно підібрати освітлення, як на фото передати відповідну атмосферу тощо.

Подавай заявку, якщо:

  • живеш у Полтавській, Черкаській або Івано-Франківській області;
  • навчаєшся в університеті або старших класах закладів загальної середньої освіти відповідного регіону;
  • полюбляєш фотографувати і прагнеш навчитися робити це ще якісніше та професійніше;
  • маєш смартфон або особисту камеру;
  • прагнеш «зануритися» у тему особистих та соціальних кордонів.

Щоб подати заявку, переходь за відповідним посиланням для Полтавської області.

Дедлайн подачі заявок – 26 жовтня, 23:59.

У Полтавській, Черкаській та Івано-Франківській областях організатори оберуть по 25 учасників і учасниць, які:

  • пройдуть дводенний інтенсив (два повних дні) з фотосторітелінгу від українського фотографа Сергія Коровайного;
  • дізнаються з перших вуст про життя і роботу данського фотографа Ніколая Лінареса та його переможну світлину з демонстрації Black Lives Matter;
  • долучаться до спільноти молодих лідерів і лідерок Українсько-данського молодіжного дому.

Термін роботи Фотомайстерні – 6 листопада-21 листопада 2021 року.

Основною локацією для проведення полтавської «Фотомайстерні» упродовж 6-7 листопада стане Обласний молодіжний центр, розташований за адресою: м. Полтава, вул. Міщенка, 2, з 10:00 по 18:00.

Організатори беруть на себе витрати за харчування учасників, а також за необхідності покриють витрати на проживання та транспортне сполучення для учасників/учасниць з інших міст/сіл у відповідній області.

Серед учасників, які пройдуть дводенний інтенсив, оберуть по 5 людей з Полтавської, Івано-Франківської та Черкаської областей, які:

  • створять та презентують власні фотоісторії, що стануть частиною виставкової програми Молодіжного дому;
  • отримають менторську підтримку від фотографа Сергія Коровайного;
  • долучаться до триденної сесії (3-5 грудня 2021 року) в Києві за участі українських і данських фотографів та фотографинь (всі витрати за рахунок організаторів).

Довідково: Сергій Коровайний – документаліст, що працює на перетині фотографії, відео та віртуальної реальності, стипендіат Програми імені Фулбрайта (2017) та випускник магістерської програми з візуальних комунікацій Сіракузького університету (Нью - Йорк, США).

Митець став другим режисером документального проєкту у віртуальній реальності про найтрагічніші події Революції Гідності - Aftermath VR: Euromaidan. Переможець Fresh Eyes 2020 від GUP Magazine.

Ніколай Лінарес – датський фотожурналіст, що живе і працює в Копенгагені, випускник Данської школи журналістики, автор численних проєктів для національних та міжнародних видань. Володар відзнаки за «Найкраще новинне фото Данії» (News Photo Of The Year) з демонстрації Black Lives Matter.

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»