2020-02-28

Молодих вчених та їх наукових керівників привітали з державним визнанням

26 лютого на засіданні Вченої ради Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» привітали колег – лауреатів премії Президента України для молодих вчених, а також їх наукових керівників.

Молодих вчених та їх наукових керівників привітали з державним визнанням

26 лютого на засіданні Вченої ради Національного університету  «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» привітали колег – лауреатів премії Президента України для молодих вчених, а також їх наукових керівників.

Урочистий момент засідання продовжився ще однією знаковою подією – одній з лауреаток вручили атестат доцента кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування.

За рішенням Вченої ради Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та атестаційної колегії Міністерства освіти і науки України від 16.12.2019 р. голова Вченої ради, ректор Національного університету імені Юрія Кондратюка, професор Володимир Онищенко вручив викладачеві кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування,  кандидату економічних наук Олександрі Маслій атестат про присвоєння вченого звання доцента.

«Вже за доброю традицією ми розпочинаємо засідання Вченої ради університету з вручення наукових відзнак. У присутності всіх учасників  високошанованого зібрання хочу подякувати нашим молодим науковцям за популяризацію науки, яка ефективно розвивається в Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», вагомий внесок у розвиток якої кожен з вас робить щодня. Надзвичайно приємно, що сьогодні фактично співпали у часі дві вагомі для нашого університету події – член авторського колективу науковців,  к. е. н., доцент  кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування Олександра Маслій, нещодавно отримавши свідоцтво лауреата премії з рук Президента України, одержує атестат доцента. Вітаємо та бажаємо подальших наукових звершень!», – привітав науковицю ректор.

Нагадаємо, Указом Президента України № 903/2019 за роботу «Конструктивне забезпечення надійності складних будівельних систем: безпековий аспект» премії Президента України для молодих вчених за 2019 рік отримали :

Юлія Чурса – кандидат технічних наук, начальник науково-дослідницької частини Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»;

Юрій Авраменко – кандидат технічних наук, доцент Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»;

Олександр Зима – кандидат технічних наук, доцент Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»;

Олександра Маслій – кандидат економічних наук, доцент Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

Разом із молодими науковцями відзначили і їхніх наукових керівників за вагомий внесок у виховання нової генерації наукової еліти, формування нових освітніх традицій закладу вищої освіти.

Проректор з науково-педагогічної роботи та економічного розвитку, лауреат премії Президента України для молодих вчених 2013 року, кандидат економічних наук, доцент Олена Філонич зазначила, що дуже важлива позитивна мотивація молодих вчених до постійних занять науковою діяльністю та заохочення за досягнення на університетському та державному рівнях, тому підтримала рішення керівництва про преміювання лауреатів. А також підтримала відзначення наукових керівників, які «вкладають свою душу, своє серце у підготовку молодих вчених, які у подальшому презентують добре ім’я університету й отримувати найвищі державні нагороди за відповідні наукові дослідження».

За багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у підготовку висококваліфікованих вчених, науковців та плідну науково-педагогічну діяльність Почесними грамотами відзначили завідувача кафедри конструкцій з металу, дерева та пластмас, доктора технічних наук, професора Сергія Пічугіна; завідувача кафедри архітектури та міського будівництва, доктора технічних наук, професора Олександра Семка, професора кафедри залізобетонних і кам’яних конструкцій та опору матеріалів, кандидата технічних наук, доцента Оксану Довженко; професора кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування, доктора економічних наук,  лауреата премії Президента України для молодих вчених 2011 року та Державної премії України в галузі науки і техніки 2014 року Світлану Онищенко.

Науковий керівник лауреатки премії Президента України для молодих вчених говорить, що головним стимулом для викладача є успіх його вихованців.

«Наша наукова школа діє з 2012 року, магістранти та аспіранти активно займаються проблематикою економічної безпеки. Результатом роботи нашої наукової школи безпекознавства є проведення прикладних досліджень та участь в державних проектах. Наразі за цією проблематикою захистилися 1 доктор наук та 7 кандидатів наук. Саме у нас здійснюється підготовка магістрів за спеціальністю управління фінансово-економічною безпекою – випускники мають великі пріоритетні можливості щодо працевлаштування. Це єдина магістратура у Полтавській області з таким напрямом підготовки», – розповіла Світлана Онищенко.

Наукова спільнота університету відзначає високий рівень наукових досліджень та широкі можливості впровадження їхніх результатів на виробництві.

«Ми тримаємо лідерство у розробках інноваційної наукової тематики, результати яких впроваджуються у економічний розвиток нашої держави», – наголошує ректор університету, професор Володимир Онищенко.

Голова Вченої ради, ректор Володимир Онищенко зазначив, що, починаючи з 2007 року, уже 18 молодих вчених університету стали лауреатами премії Президента України. Це велике досягнення є результатом систематичного розвитку наукової діяльності в університеті та заохочення молоді до науки.

Колектив Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» щиро вітає науковців, бажає не зупинятися у популяризації науки на регіональному та всеукраїнському рівнях та здобувати відзнаки за нові наукові досягнення!

Медіацентр

Національного університету

     «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»