2022-03-04

МОН України закликало світові освітні платформи надати безкоштовний доступ освітянам

МОН закликає провідні світові освітні платформи надати безкоштовний доступ для освітян України та ввести санкції проти РФ.

МОН України закликало світові освітні платформи надати безкоштовний доступ освітянам

У зв’язку з ескалацією російського вторгнення в Україну українська освітня інфраструктура зазнала значної шкоди, а навчальний процес на всіх рівнях призупинено.

«Ми переконані, що доступ до якісної освіти для дітей і молоді України під час війни є абсолютно вирішальним для підтримки постійного розвитку людського капіталу в Україні. Міністерство освіти і науки України звертається до провідних провайдерів онлайн-освіти з проханням забезпечити безкоштовний доступ до онлайн-курсів і навчання для всіх закладів освіти України», – наголосив заступник Міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Артур Селецький.

Наразі відповідні офіційні запити отримали Coursera, edX, Udemy, FutureLearn, Duolingo, Codecademy, LinkedinLearning, Skillshare, Udacity та Masterclass.

Також МОН закликало керівництво означених освітніх ресурсів запровадити санкції проти РФ і повністю обмежити доступ до відповідних платформ для всіх фізичних і юридичних осіб Російської Федерації, зокрема, закладів освіти.

Нагадаємо, Міністерство освіти і науки України звернулося до компаній Clarivate та Elsevier  із закликом припинити співпрацю з РФ, та ініціювало питання щодо обмеження можливостей участі РФ у всіх інструментах ЄС щодо наукового та інноваційного співробітництва.