2024-01-29

На базі політехніки відбувся семінар для вчителів інформатики, присвяченій роботі з обдарованими дітьми

На базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбувся семінар для вчителів інформатики «Робота з обдарованими дітьми. Підготовка учнів до олімпіад». Учасники заходу обмінялися досвідом роботи з обдарованою молоддю та дізналися про можливості для школярів та студентів, які пропонує Полтавська політехніка.

На базі політехніки відбувся семінар для вчителів інформатики, присвяченій роботі з обдарованими дітьми

25 січня в навчально-науковому центрі Siemens Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбувся семінар для вчителів інформатики «Робота з обдарованими дітьми. Підготовка учнів до олімпіад». Захід відбувся з ініціативи директора Центру професійного розвитку педагогічних працівників Ірини Козлової.

Захід відкрила директорка Центру по роботі зі студентами та обдарованою молоддю Полтавської політехніки Ольга Сень, яка ознайомила присутніх з 205-річною історією освітніх традицій закладу та розповіла про особливості кожного структурного підрозділу університету, а також привітала вчителів від імені адміністрації Полтавської політехніки та побажала продовження потужної творчої співпраці.

На відкритті семінару учасників привітали ректор Полтавської політехніки, доктор економічних наук, професор Володимир Онищенко та ректор Університету Григорія Сковороди в Переяславі, доктор історичних наук, професор Віталій Коцур.

«Приємно бачити вчителів! Наш університет створює належні умови для сприяння розвитку освіти та науки, а бізнес допомагає нам в цьому, зокрема компанія Siemens, яка допомогла відкрити центр, в якому ми зараз знаходимося. Бізнес довіряє нам, а ми створюємо можливості для дітей, щоб діти мали можливість здобувати якісну освіту не виїжджаючи за межі області, за межі України. Я бажаю успіхів вам у вашій надзвичайно важливій справі – у щоденній роботі з сучасною та прогресивною молоддю», – побажав Володимир Онищенко.

Можливості університету з підготовки фахівців з ІТ спеціальностей представила заступник директора ННІ інформаційних технологій та робототехніки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», кандидат економічних наук, доцент Ксенія Вергал.

«Ми безпосередньо маємо справу з вашими випускниками. Приходячи до нашого інституту вони демонструють нам свої навички з програмування, до нас вступають випускники з високими балами. Дуже приємно, що ви надаєте їм той необхідний базис, ті мови програмування, ті знання й любов до інформатики, з якими вони приходять до нас на наші спеціальності.

У нас надзвичайно потужна матеріально-технічна база, багато сучасних локацій та сучасно обладнаних лабораторій, і в нас студенти вчаться працювати з технікою, з якою працюють у європейських компаніях – це професійні лабораторії Asus, Dell, HP, Lenovo, Apple.

У нас багато спеціальностей пов'язаних з ІТ професіями – «Комп'ютерні науки», «Комп'ютерна інженерія», дві нові спеціальності, які ми відкрили нещодавно – «Робототехніка та автоматизовані системи керування» та «Кібербезпека». Також є багато суміжних спеціальностей, які ми теж викладаємо.

До нас часто приходять школярі. Ми пропонуємо різні тренінги пов'язані з програмуванням, з робототехнікою, з кібербезпекою. Тому запрошуємо вас та ваших учнів долучатися до таких заходів і, звичайно, пропонуйте будь-які варіанти співпраці, ми готові долучатися й працювати разом», – зауважила Ксенія Вергал.

Модератор заходу, консультант ЦПРПП Олена Левченко-Трихна підбила підсумки проведення II етапу олімпіад з інформатики та інформаційних технологій, розповіла про особливості цьогорічних завдань та наголосила на психологічній готовності дітей до випробувань.

Учитель інформатики КЗ «Полтавський міський багатопрофільний ліцей №1 імені І.П. Котляревського» Світлана Суворова поділилася з присутніми лайфхаками з підготовки учнів до олімпіади продемонструвала, як можна розвивати вміння розв'язувати задачі з програмування.

Досвідом залучення обдарованих дітей до різноманітних профільних конкурсів поділилася учитель інформатики Наукового ліцею №3 Вікторія Іванова.

Після завершення семінару для 35 учителів ЗЗСО міста провели кампус-тур та екскурсію в Музеї науки Полтавської політехніки, з метою подальшого залучення учнів до поглибленого вивчення предметів. Учасники були вражені сучасними комп'ютерами, лабораторією робототехніки, предметними локаціями, які сприятимуть розвитку творчих та наукових здібностей учнів.

Нещодавно фахівці Головного офісу TISC провели для науковців політехніки воркшоп з питань захисту та комерціалізації прав інтелектуальної власності.

Нагадуємо, посібник науковців політехніки переміг на конкурсі від Національної академії наук вищої освіти України «Краще видання 2023 року».

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»