2022-05-09

Наукові установи США отримають фінансування для підтримки українських студентів, докторантів і науковців

З метою створення безпечного та сприятливого середовища для українських вчених та студентів Управління науки Міністерства енергетики США надає фінансування для підтримки українських студентів, докторантів і науковців з України. Термін дії програми – один рік.

Наукові установи США отримають фінансування для підтримки українських студентів, докторантів і науковців

Управління науки Міністерства енергетики США (the Department of Energy Office of Science) у зв'язку зі збройною агресією Російської Федерації проти України, надає фінансування для оплати праці українських учених, щоб гарантувати «безпечне та сприятливе середовище для студентів, докторантів та науковців з України задля продовження їхніх досліджень».

DOE’s Office of Science фінансує наукові установи США (не безпосередньо українців) і заохочує працевлаштовувати українських студентів, викладачів та науковців (забезпечує їм оплату праці та інші видатки, пов’язані з працевлаштуванням, переїздом до США, надає візову підтримку тощо).

Заявки можна надсилати на Grants.gov через відкритий конкурс (Continuation of Solicitation for the Office of Science Financial Assistance Program, currently DE-FOA0002562, електронна пошта: SC.DCL@science.doe.gov) за посиланням.