2021-07-03

Науковиці політехніки привітали випускників Миргородського фахового коледжу імені Миколи Гоголя

30 червня у Миргородському фаховому коледжі імені Миколи Гоголя урочисто вручили дипломи випускникам, які завершили навчання за мистецьким, фінансово-економічним, екологічним, організації діловодства напрямками. Викладачі Полтавської політехніки привітали випускників і презентували нові можливості для подальшого професійного зростання.

Науковиці політехніки привітали випускників Миргородського фахового коледжу імені Миколи Гоголя

Святкові урочистості з нагоди вручення випускникам дипломів молодших спеціалістів відбулися ще в одному відокремленому структурному підрозділі Полтавської політехніки – Миргородському фаховому коледжі імені Миколи Гоголя, де готують фахівців у сфері фінансів, економіки, діловодства, екології, мистецтва. Цьогоріч дипломи отримали 64 випускники, частина з яких неодмінно продовжить навчання за обраним фахом у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

Привітати випускників, їхніх батьків та колектив коледжу, передати найкращі побажання та подяки від ректора Володимира Онищенка завітали науковиці Полтавської політехніки – кандидат педагогічних наук, декан гуманітарного факультету Анна Агейчева, кандидат геологічних наук, директорка Навчально-наукового інституту нафти і газу Наталія Макєєва, кандидат економічних наук, заступниця директора Навчально-наукового інституту фінансів, економіки та менеджменту з питань наукової роботи і міжнародної діяльності Ірина Крекотень, кандидат мистецтвознавства, завідувачка кафедри образотворчого мистецтва Тетяна Зіненко, доктор технічних наук, завідувачка кафедри прикладної екології та природокористування Олена Степова та доктор історичних наук, професор, завідувачка кафедри українознавства, культури та документознавства Ірина Передерій.

«Наше свято не знайдеш в жодному календарі, воно – трошки сумне і водночас радісне. Адже сьогодні з нашого порогу в широкий світ вирушають творчі, комунікабельні, наполегливі, сумлінні, відповідальні, всебічно розвинені молоді особистості, що подолали лише першу сходинку власного професійного зростання! В коледжі ви змужніли і подорослішали, знайшли життєвий орієнтир та нових друзів, навчилися працювати в команді і перемагати, бути лідерами і долати перешкоди, підтримувати інших і радіти їхнім успіхам!

Хочу побажати вам, шановні випускники, здійснювати власні мрії, не боятися пробувати нове і досягати вершин! А наші двері завжди відкриті для вас, ваших досягнень і радостей, любимо, цінуємо та пам’ ятаємо. Не забувайте викладачів. які частину власного серця та знань віддали вам в надії на те, що продовжите обраний шлях та знайдете себе у невпинному пошуку власного «я». Будьте щасливими! В добру путь!» – привітав в.о. директора Миргородського фахового коледжу імені Миколи Гоголя Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Вячеслав Лупашко.

У вітальних промовах випускникам бажали успіхів у подальшому навчанні та професійній діяльності, творчої енергії, позитивних емоцій та презентували широкі можливості Полтавської політехніки як потужного європейського класичного університету, в якому панує синергія гуманітарних, прикладних і технічних наук, сучасного мистецтва.

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – один з провідних українських університетів, де реалізується проєкт ступеневої освіти «школа - коледж - університет». На основних аспектах інноваційної діяльності університету як потужного науково-освітнього майданчику, перспективах втілення форм дуальної освіти, наголосили науковиці.

Успішні практичні кейси та потенціал університету викликав інтерес у випускників та їхніх батьків. Дехто з них задовго до завершення навчання в коледжі планував навчатися в університеті, дехто поєднуватиме професійну діяльність за вже здобутим фахом зі здобуттям вищої освіти, дехто ще визначається.

За словами Анни Агейчевої, спеціальності гуманітарного факультету Полтавської політехніки користуються величезною популярністю серед випускників коледжу.

«Надзвичайно приємно відзначити той факт, що кількість обдарованих молодих людей з кожним роком зростає! У затишних стінах політехніки кожен зможе отримати професію, що користуватиметься попитом на ринку праці», – відзначила очільниця гуманітарного факультету.

Вокальні номери присутнім подарували випускниця коледжу Дар’я Гришко, студентка-другокурсниця Таїсія Пасічник. Зворушливе виконання гімну Миргородського фахового коледжу імені Миколи Гоголя подарував творчий дует випускниці 2020 року, а нині студентки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Анаіт Саакян та студентки коледжу Таїсії Пасічник.

Цьогорічна випускниця коледжу Дарія Зікранець поділилася спогадами зі студентського життя, власними досягненнями і здобутками, подякувала адміністрації, викладачам коледжу та батькам за всебічну підтримку та сприяння.

12 із 64 випускників отримали дипломи з відзнакою. Студентський та педагогічний колектив коледжу вдячний випускникам за подарунок на згадку – сервер для кращого функціонування платформи дистанційного навчання.

У Полтавському фаховому коледжі нафти і газу відсвяткували випуск молодших спеціалістів.

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»