2021-09-28

Науковиця-філолог очолила полтавський осередок Національної спілки документознавців України

Кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри українознавства, культури та документознавства Полтавської політехніки Людмила Чередник очолила полтавський осередок Національної спілки документознавців України.

Науковиця-філолог очолила полтавський осередок Національної спілки документознавців України

Кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри українознавства, культури та документознавства Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Людмила Чередник стала першою в університеті членкинею Національної спілки документознавців України та очолила її полтавський осередок. Вагомий особистий внесок науковиці у розвиток документознавчо-інформаційних технологій на Полтавщині високо оцінили авторитетні вчені, фахівці-практики, колеги з провідних українських університетів.

«Надзвичайно зворушена, адже завжди приємно відчувати, що твою працю цінують та беруть за приклад! Особисто для мене, це потужний, додатковий стимул працювати на благо рідного університету, країни та виховання нової плеяди талановитих молодих науковців. В університеті вже багато років діє потужна наукова школа, а наші випускники працюють у профільних наукових установах, провідних компаніях міста та області, користуючись попитом на сучасному ринку праці.

Праця викладача та науковця – це не тільки підготовка наукових статей та консультації з бакалаврами, магістрами. Це закоханість у робочі будні, відчуття гарно виконаної роботи, усмішка від того, що все вийшло, і побудова нових планів на майбутнє!

Щира подяка керівництву нашого університету та Національної спілки документознавців України за створені сприятливі умови, всебічну підтримку та можливість рівнятися на кращих! Слова особливої вдячності адресую власній родині, яка підтримує, надихає, дарує крила!» – подякувала науковиця кафедри українознавства, культури та документознавства Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Людмила Чередник. Вона також входить до Асоціації документознавців України, яку очолює кандидат мистецтвознавства, доцент, завідувач кафедри документознавства та інформаційної діяльності Одеського національного політехнічного університету Василь Спрінсян, активно долучається до наукових дискусій, має чимало доповідей на конференціях різного рівня.

За словами науковиці, заняття улюбленою справою, викладацька діяльність та плідна співпраця з викладачами, студентами гуманітарного факультету, проведення спільних всеукраїнських та міжнародних науково-практичних конференцій, партнерство з провідними українськими університетами – лише незначна частка того, без чого вже просто не уявляє власного життя.

Під керівництвом Людмили Чередник успішно захистилися десятки дипломних магістерських робіт, а найкращі випускники кафедри українознавства, культури та документознавства з них успішно реалізувалися в установах-партнерах Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», зокрема Державному історико-культурному заповіднику «Поле Полтавської битви» та Державному архіві Полтавської області. Особливу увагу приділяє роботі з обдарованою молоддю. Її вихованці з Малої академії наук України традиційно стають переможцями і призерами першого та другого етапів Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт за напрямком «Філологічні науки».

Окрім наукової та викладацької діяльності, Людмила Чередник плідно працює, розвиваючи Народний музей історії університету імені Надії Кочерги, популяризує понад двохсотлітні освітні традиції Полтавської політехніки, щороку проводить десятки екскурсій «Від Полтавського інституту шляхетних дівчат – до надсучасного європейського університету» для полтавців та гостей політехніки. Учасниці театральної студії під її керівництвом активно долучаються до проведення Днів європейської спадщини у Полтаві.

Від імені науково-педагогічного та студентського колективу Полтавської політехніки щиро вітаємо науковицю з досягненням, пишаємося вагомими здобутками! Бажаємо натхнення, наукового ентузіазму та подальших професійних успіхів!

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»