2021-09-09

Науковиця-філолог вивчала нові техніки викладання польської мови

Завідувачка кафедри загального мовознавства та іноземних мов гуманітарного факультету Алла Болотнікова протягом півроку вивчала новітні техніки викладання польської мови і представляла Полтавщину у проєкті «Pol-Uk Навчаємо польської мови в Україні» в межах грантової програми Національної агенції академічного обміну «Промоція польської мови» для викладачів польської мови та амбасадорів польської культури.

Науковиця-філолог вивчала нові техніки викладання польської мови

Протягом січня-червня 2021 року завідувачка кафедри загального мовознавства та іноземних мов Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Алла Болотнікова була учасницею проєкту «Pol-Uk Навчаємо польської мови в Україні» в межах грантової програми Національної агенції академічного обміну «Промоція польської мови» для викладачів польської мови та амбасадорів польської культури. Організатором проєкту став Університет імені Адама Міцкевича в Познані (Республіка Польща), партнер проєкту – Університет імені Альфреда Нобеля в Дніпрі. У проєкті був представлений кожен регіон України.

«За 140 годин учасники проєкту опанували найновіші техніки викладання польської мови і презентації культури. Це стало прекрасною нагодою підвищення професійної кваліфікації, знайомства з висококласними фахівцями, професорами, лекторами польської мови, поціновувачами польської культури, лінгвокоучами. Зацікавлення серед студентів у вивченні польської мови надзвичайно велике, тому отримані знання та досвід є важливими в навчанні молоді мови сусідньої країни. Uczmy się polskiego!» – прокоментувала кандидат філологічних наук, доцент Алла Болотнікова. Вона отримала свідоцтво учасниці проєкту.

Варто зазначити, що в Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» студенти фахово вивчають польську мову – у недалекому майбутньому вони стануть викладачами польської мови, оскільки в університеті щороку відбувається набір за освітою програмою «Середня освіта (англійська мова і друга іноземна мова)», де є можливість вибору польської чи німецької мови. Крім того, польську мову вивчають студенти різних спеціальностей як другу чи третю іноземну. Також працюють мовні курси для всіх охочих знати польську мову.

Студенти і випускники Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» також є активними учасниками польських програм академічного обміну. Зокрема, нещодавно випускниця Неля Бечкало виграла грант на навчання в магістратурі Варшавського університету. Заявку на участь Неля подавала ще будучи магістранткою Полтавської політехніки. Її успіху сприяла можливість вивчати польську мову в університеті.

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»