2024-10-17

Науковиця Полтавської політехніки стала спікеркою круглого столу з питань євроінтеграції

Доктор філософії, доцентка кафедри міжнародних економічних відносин та туризму, координаторка Євроклубу Полтавської політехніки Ірина Левченко стала спікеркою круглого столу «Україна в ЄС – місія (не)здійсненна», презентувавши ґрунтовну доповідь, присвячену євроінтеграції та сертифікації вітчизняної продукції відповідно до стандартів Європейського Союзу.

Науковиця Полтавської політехніки стала спікеркою круглого столу з питань євроінтеграції

Науковиця кафедри міжнародних економічних відносин та туризму ННІ фінансів, економіки, управління та права Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» - доктор філософії, доцентка Ірина Левченко стала спікеркою круглого столу «Україна в ЄС – місія (не)здійсненна». Науковиця університету презентувала ґрунтовну доповідь «Європейська інтеграція. Сертифікація вітчизняної продукції відповідно до стандартів ЄС», яка викликала жвавий інтерес в учасників науково-освітнього івенту.

Організатором заходу виступив Євроклуб «Назустріч» Комунального закладу «Чернігівський науковий ліцей»  за підтримки проєкту Представництва ЄС в Україні «Інформаційна підтримка мереж ЄС в Україні», на запрошення яких відгукнулася науковиця Полтавської політехніки.

Даний захід розрахований на реалізацію інформаційно-просвітницької кампанії «Україна-ЄС: глобальні цілі-реальні дії!», щоб показати переваги європейської інтеграції для України та що  цей процес означає для українців.

Важливим моментом у поширенні ідей круглого столу став синергетичний підхід, тому через співпрацю з іншими інституціями заплановано розширити обізнаність містян та мешканців області про процеси євроінтеграції, європейські цінності, правила та звичаї, що існують в європейському суспільстві.

У презентаційному майданчику круглого столу взяли участь:

  • Тетяна Соломенна, доцентка кафедри всесвітньої історії та міжнародних відносин, співробітниця Центру європейських студій Навчально-наукового інституту історії та соціогуманітарних дисциплін імені                    О.М. Лазаревського Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка, канд.іст.наук («Динаміка руху України на шляху членства в ЄС у період війни»);
  • Наталія Висіканець, представниця ГО «Поліський фонд міжнародних та регіональних досліджень» («Громадянська позиція»);
  • Ірина Левченко, координаторка Євроклубу «NEW STAR», PhD, доцентка кафедри міжнародних економічних відносин та туризму Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»  («Європейська інтеграція. Сертифікація вітчизняної продукції відповідно до стандартів ЄС»);
  •  Діана Поліщук, учениця Чернігівського наукового ліцею, дослідниця («Чернігів-Європа: громадська думка про «європейськість» Чернігова та чернігівців»);
  • Євгенія Новопашина, членкиня Євроклубу ліцею. (Дослідження «Думки й ставлення мешканців країни щодо євроінтеграції»).

Захід супроводжувався жвавою дискусією та обговоренням діяльності мереж ЄС як простору великих можливостей.

Нагадаємо, науковиця Національного університету імені Юрія Кондратюка Ірина Левченко  не вперше співпрацює з  викладачами і  учнями Комунального закладу «Чернігівський науковий ліцей», тому даний захід виступив чудовою можливістю поспілкуватися з талановитою молоддю, почути їхні ідеї та плани щодо реалізації питань євроінтеграції в Україні.

Користуючись приємною нагодою, науковиця  запросила  ініціативну учнівську молодь  потужного освітнього закладу міста Чернігова на навчання до Полтавської політехніки.

Раніше науковиця Полтавської політехніки розповіла школярам про діяльність міжнародних екологічних організацій.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»