2024-03-23

Науковиця політехніки розповіла школярам про діяльність міжнародних екологічних організацій

Доктор філософії, доцентка кафедри міжнародних економічних відносин та туризму Полтавської політехніки Ірина Левченко провела зустріч з учнями Комунального закладу освіти «Навчально-виховний комплекс №57 «Загальноосвітній навчальний заклад І ступеня – гімназія» Дніпровської міської ради «Вплив населення на довкілля та роль міжнародних організацій у підтримці екологічної безпеки».

Науковиця політехніки розповіла школярам про діяльність міжнародних екологічних організацій

Науковиця кафедри міжнародних економічних відносин та туризму Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» - доктор філософії, доцентка Ірина Левченко провела зустріч з учнями Комунального закладу освіти «Навчально-виховний комплекс №57 «Загальноосвітній навчальний заклад І ступеня – гімназія» Дніпровської міської ради «Вплив населення на довкілля та роль міжнародних організацій у підтримці екологічної безпеки».

На початку просвітницького івенту науковиця розповіла про багаторічну історію освітніх традицій Полтавської політехніки, презентувала сучасні навчальні аудиторії та унікальний Музей науки Національного центру «Мала академія наук України», що успішно функціонує на базі багатопрофільного класичного університету.

Враховуючи, що школярі йдуть на канікули, спікерка представила надзвичайно актуальну тематику щодо захисту довкілля, ролі міжнародних організацій у цій системі та зосередила увагу присутніх на простих заходах, яких повинен дотримуватися кожен, щоб зберегти навколишнє середовище в чистоті та порядку.

Під час зустрічі було представлено практичні кейси діяльності таких міжнародних екологічних організацій, як Міжнародний Союз охорони природи, Greenpeace, Global Nest, World Meteorological Organization та інших організацій, що вже роками займаються питаннями підтримки екологічної безпеки у світі.

Протягом всього спілкування велася активна дискусія та обговорення найпростіших заходів, що дозволяють зберегти навколишнє середовище у домашніх умовах – сортування сміття, його переробка та дотримання правил поводження в лісі чи на природі.

По завершенню заходу науковиця Полтавської політехніки Ірина Левченко запросила учасників зустрічі на екскурсію інноваційними локаціями Полтавської політехніки.

Раніше науковиця політехніки пройшла лекційний курс з безпекового середовища Японії, а у політехніці презентували проєкт соціальної згуртованості, успішно реалізований за підтримки МОМ та уряду Японії.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»