2024-01-10

Науковиця-філолог забезпечила переклад ексклюзивного інтервʼю з бійцем Французького іноземного легіону, який воює за Україну

Кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри загального мовознавства та іноземних мов Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Світлана Галаур була запрошена журналістами інтернет-телебачення «Ми – Полтава» для перекладу ексклюзивного інтервʼю з бійцем Французького іноземного легіону, який був поранений під Бахмутом та після лікування знову збирається на фронт.

Науковиця-філолог забезпечила переклад ексклюзивного інтервʼю з бійцем Французького іноземного легіону, який воює за Україну

На YouTube-каналі інтернет-телебачення «Ми – Полтава» опубліковано випуск програми «Розмова +» з бійцем Французького іноземного легіону з позивним «Бора», який воює за Україну. Він розповів чому вирішив стати на захист нашої Вітчизни, чим його вразила Україна і як пережив втрату українського друга.

Для забезпечення перекладу ексклюзивного інтервʼю французького легіонера журналісти «Ми – Полтава» запросили кандидатку філологічних наук, доцентку кафедри загального мовознавства та іноземних мов Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Світлану Галаур.

Переглянути інтерв’ю можна за посиланням.

«Спочатку я прибув у кінці 2022 року, щоб брати участь у війні. У мене був український друг, який запросив мене сюди воювати за Україну. Він колишній легіонер який працював зі мною. На жаль, він загинув у січні до мого прибуття, мене це дуже засмутило і тоді я вже приєднався до нашого спільного за легіоном друга-американця. З Мальме я сів на потяг до Парижа, потім три дні автобусом до Києва, звідти – прямо в зону бойових дій», – розповів боєць.

За словами легіонера, він завжди хотів бути в армії. Певною мірою на це повпливало виховання дідуся. До армії здобув освіту автомеханіка і багато займався спортом: регбі, змішаними єдиноборствами, англійським боксом. В армії теж багато займався спортом.

«У березні 2023 року до України я приїхав вдруге. Вперше було у грудні 2022-го. Тоді я повернувся назад, бо мав проблеми з паспортом. Дуже сподобалась культура, красиві пейзажі й особливо люди, які попри війну залишаються усміхненими та приємними.

Україна – це країна великої культури? на яку напали росіяни, вони вбивають багатьох людей, а для мене це – тероризм. Я знаю багатьох волонтерів, які приїжджають і допомагають Україні, а я один з них.

Незважаючи на поранення і те, що мені було боляче, я не можу дочекатися коли зможу повернутися і боротися. Коли я отримав поранення я виходив з авто і прилетіла ракета. Коли це все трапилось я нічого не зрозумів, мене відкинуло і я впав. Я був зі своєю групою. Щойно це сталося вони надали мені першу допомогу, потім евакуювали й добре подбали в українському госпіталі.

Я хочу залишитися в Україні й бути тут. Це через мого друга, який загинув і якому я дав обіцянку. Я не планую повертатися до Франції», – зауважив боєць.

Герой інтерв’ю поділився своїм баченням майбутнього України: «За декілька років я бачу країну, яка реконструюється і перебудується після війни, і щоб це все закінчилося якнайшвидше».

Зазначимо, на факультеті філології, психології та педагогіки здійснюється підготовка викладачів французької мови і відкриті мовні курси для всіх охочих опанувати іноземні мови, зокрема французьку.

Нагадаємо, у політехніці відбувся перший на Полтавщині випуск помічників ветеранів.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»