2020-06-19

Науковці обговорили правові аспекти публічного управління в Україні

18 червня у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбулася VII Всеукраїнська науково-практична Інтернет-конференція за міжнародною участю на тему «Організаційно-правові аспекти публічного управління в Україні»

Науковці обговорили правові аспекти публічного управління в Україні

Учасниками конференції стали понад 100 осіб, серед яких 21 доктор наук, 13 кандидатів наук, 27 представників органів влади, 7 аспірантів, 49 студентів та магістрів. До участі долучилися представники з різних країн світу, зокрема Азербайджану, Грузії, Польщі, Хорватії, Болгарії, а також представники наукових спільнот з різних областей України: Дніпропетровської, Донецької, Київської, Запорізької, Сумської, Одеської, Тернопільської, Харківської, Херсонської, Черкаської, Чернігівської та інших.

Серед партнерів та співорганізаторів Всеукраїнської конференції за міжнародною участю заклади вищої освіти:

  • Варненський вільний університет (Болгарія)
  • Вроцлавський економічний університет (Республіка Польща)
  • Латвійська школа управління
  • Дніпропетровський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при Президентові України
  • Національний університет «Чернігівська політехніка»
  • Тернопільський національний економічний університет
  • Херсонський національний технічний університет
  • Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького

Відкрила конференцію проректор з наукової та міжнародної роботи Світлана Сівіцька та привітала учасників від імені ректора Національного університету імені Юрія Кондратюка, професора Володимира Онищенка: «Щороку конференція збирає все більше практиків та науковців, які вивчають актуальні питання сьогодення та обмінюються досвідом. Уже протягом дев’яти років університет здійснює підготовку магістрів за спеціальністю «Публічне управління, адміністрування та право», а наші випускники успішно працюють в органах державної влади та місцевого самоврядування».

Продовжила роботу пленарного засідання директор ННІ фінансів, економіки та менеджменту Ірина Черниш: «Різнопланова і різнобічна участь представників з багатьох регіонів України, які презентували свої тези, значний вклад молодих науковців дозволяє охопити усі актуальні проблемні питання, систематизувати і провести актуалізацію усіх можливих заходів».

«Полтавський обласний центр підвищення кваліфікації завжди радий співпрацювати з усіма інституціями, партнерами, викладачами, які сьогодні налаштовані на розвиток нашої держави», – зазначила директорка Полтавського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій Наталія Осипенко.

Оксана Атаманюк, начальник Національної служби посередництва і примирення (відділення в Полтавській області) наголосила на важливості співпраці підрозділів для студенства: «Відділення Національної служби посередництва і примирення у Полтавській області з Національним університетом імені Юрія Кондратюка співпрацює вже не один рік, тому дуже важливо, що разом ми можемо розповісти студентам про дозволені безсудові шляхи вирішення конфліктних ситуацій та розбіжностей, що виникають у трудових колективах, бо усі вони – майбутні управлінці та керівники».

Головний спеціаліст Міжрегіонального управління Нацдержслужби у Полтавській та Кіровоградській областях Роман Холодков теж взяв участь у конференції.

«Ми дуже вдячні Полтавській політехніці за співпрацю і бажаємо успіхів у науковому заході. Я переконаний, що високий професіоналізм учасників конференції сприятиме виробленню єдиного стратегічного підходу до формування ефективних механізмів держави, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій», – сказав спеціаліст.

З вітальним словом та доповідями виступили: Наталія Рингач – доктор наук з державного управління, с.н.с., Інститут демографії та соціальних досліджень імені М.В. Птухи НАН України; Iванка Банкова– професор кафедри адміністрування та менеджменту Варненського вільного університету «Чорноризця Храбра» (м. Варна); Даріуш Павліщи – доктор економічних наук, війт гміни Громадка, Болеславетського повіту, Нижнєсілецького воєводства, (Республіка Польща); Олексій Оболенський – доктор економічних наук, професор, ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана»; Піотр Пасковскі – радник міської ради Єленія Гора (Республіка Польща); Ольга Руденко – доктор наук з державного управління, професор кафедри публічного управління та менеджменту організацій Національного університету «Чернігівська політехніка»; Віталій Толуб’як – доктор наук з державного управління, доцент кафедри менеджменту та публічного управління Тернопільського національного економічний університет; Анна Чечель – доктор економічних наук, доцент Донецького державного університету управління; Микола Лахижа – доктор наук з державного управління, професор Інституту підготовки кадрів державної служби зайнятості України.

Роботу Всеукраїнської науково-практичної Інтернет-конференції продовжили на секційних засіданнях. Основними тематичними напрямками конференції стали: теоретичні та організаційно-правові аспекти модернізації публічного управління, проблеми розвитку та перспективи реформування системи місцевого самоврядування, забезпечення підвищення кваліфікації кадрів та формування лідерства на державній службі, фінансово-економічні аспекти розвитку держави.

Модератором заходу став доктор економічних наук, професор кафедри публічного управління, адміністрування та права Володимир Гришко.

У підсумку науковці узагальнили напрацювання вітчизняних та зарубіжних фахівців з питань здійснення публічного управління та виробили пропозиції щодо його вдосконалення

Медіа-центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»