2024-06-14

Науковці та фахівці обговорили питання дотримання здорового способу життя сучасної молоді

На базі факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбувся ІV Міжрегіональний науково-методичний семінар «Формування здорового способу життя в учнівської та студентської молоді засобами фізичної культури та спорту».

Науковці та фахівці обговорили питання дотримання здорового способу життя сучасної молоді

Упродовж 12 – 13 червня 2024 року на базі факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» науково-педагогічні працівники кафедри фізичної культури та спорту провели ІV Міжрегіональний науково-методичний семінар «Формування здорового способу життя в учнівської та студентської молоді засобами фізичної культури та спорту».

Співорганізаторами практикоорієнтованого івенту виступили Управління молоді та спорту Полтавської обласної військової адміністрації, установи та організації спортивного спрямування міста Полтави та Полтавської області.

До активного обговорення актуальних проблем семінару в онлайн-форматі долучилися науково-педагогічні працівники та студенти провідних вітчизняних закладів вищої освіти - Ізмаїльського державного гуманітарного університету, Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка, Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка.

Учасників семінару привітала декан факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», доктор педагогічних наук, професор Ліна Рибалко, яка відзначила важливість обговорюваних питань та запросила присутніх до плідних дискусій.

У перший день роботи семінару відбулися пленарне та секційні засідання на базі Молодіжного хабу, розташованого на території студентського містечка Полтавської політехніки. Активну науково-освітню та професійну комунікацію модерувала завідувачка кафедри фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», кандидатка педагогічних наук, доцентка Лариса Оніщук.

Під час пленарного засідання власними напрацюваннями поділилися начальник відділу туризму та культурної спадщини Департаменту культури, сім’ї та молоді виконавчого комітету Полтавської міської ради, член президії Полтавського обласного відділення НОК Віталій Павлов («Витоки олімпізму новітнього часу (до 130-річчя НОКу)», завідувачки кафедри фізичної культури, біології та основ здоров’я Ізмаїльського державного гуманітарного університету, кандидатка біологічних наук, доцентка Оксана Баштовенко («Значення медико-біологічної компоненти для підготовки фахівців в галузі фізичної культури і спорту»), завідувачка кафедри теорії і методики фізичного виховання Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка, кандидатка наук з фізичного виховання і спорту, доцентка Наталія Хлус («Формування здорового способу життя в дітей старшого дошкільного віку в родині»), які представили цікаві конструктивні доповіді та відповіли на поставлені учасниками питання.

У другий день семінару науковці та фахівці відвідали локації дитячо-юнацьких спортивних шкіл міста Полтави.

Науково-педагогічні працівники факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» висловлюють слова щирої вдячності співорганізаторам та учасникам науково-методичного семінару за плідну працю, цікаві дискусії та наукові доповіді. Окрема подяка Збройним Силам України за можливість навчатись, працювати та ділитись науковим досвідом у сфері фізичної культури та спорту.

Нещодавно майбутні реабілітологи вивчають функціональну анатомію людини, використовуючи сучасне лабораторне обладнання університету.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»