2024-03-24

Майбутні реабілітологи вивчають функціональну анатомію людини, використовуючи сучасне лабораторне обладнання університету

Студенти спеціальності 227 Терапія та реабілітація факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки взяли участь в практичному тренінгу з функціональної анатомії людини. Сучасне обладнання навчально-наукової лабораторії фізичної терапії та ерготерапії дозволяє майбутнім професіоналам вивчати будову та функції органів та систем людського організму за допомогою ліцензованого програмного забезпечення 3D Slicer, DICOM.

Майбутні реабілітологи вивчають функціональну анатомію людини, використовуючи сучасне лабораторне обладнання університету

У рамках вивчення цілого циклу практико-орієнтованих навчальних дисциплін на базі навчально-наукової лабораторії фізичної терапіії та ерготерапії факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбувся тренінг з функціональної анатомії людини, активними учасниками якого стали студенти спеціальності 227 Терапія та реабілітація Полтавської політехніки. Модераторкою тренінгу виступила доцентка кафедри фізичної терапіії та ерготерапії, кандидатка педагогічних наук Людмила Клеценко.

Під час тренінгу студенти мали можливість детальніше вивчити структуру та функції органів та систем людського організму за допомогою сучасних комп’ютерів з ліцензованим програмним забезпеченням 3D Slicer, DICOM. Вищезазначене обладнання дозволяє викладачам та студентам виконати візуалізацію анатомічних зображень та анімацію фізіологічних процесів.

За словами науковиці Полтавської політехніки Людмили Клеценко, такі підходи до навчання студентів забезпечують їхню якісну підготовку, сприяючи не лише формуванню теоретичних знань, а й розвитку практичних вмінь і навичок, необхідних для майбутньої успішної професійної діяльності.

По завершенню тренінгу майбутні реабілітологи поділилися отриманими враженнями, адже у Полтавській політехніці постійно проводяться подібні заходи, спрямовані на підвищення рівня професійної компетентності здобувачів вищої освіти.

Відзначимо, здобувачі вищої освіти спеціальності 227 Терапія та реабілітація Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» мають можливості навчатися в комфортних інноваційних аудиторіях, оснащених сучасними цифровими технологіями, таких, як навчально-наукова лабораторія фізичної терапії та ерготерапії, в контексті вивчення обов'язкової навчальної дисципліни з основ здоров'я людини – функціональна анатомія людини.

Нагадаємо, студентка-реабілітолог успішно вивчає новітні терапевтичні методики на базі румунського університету-партнера.

Нещодавно на базі Клубу спортивного більярду політехніки тренування проводить Заслужений майстер спорту, чемпіонка України Анастасія Коваленко, а викладачі та студенти університету відвідали гостьову лекцію про стиль роботи хореографа у техніко-естетичних видах спорту.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»