2024-03-11

Студентка-реабілітолог успішно вивчає новітні терапевтичні методики на базі румунського університету-партнера

У рамках програми академічної мобільності Erasmus+ KA171 студентка спеціальності 227 Терапія та реабілітація факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Світлана Фасахова успішно вивчає новітні методики фізичної терапії та ерготерапії на базі румунського університету-партнера – «Aurel Vlaicu» University of Arad.

Студентка-реабілітолог успішно вивчає новітні терапевтичні методики на базі румунського університету-партнера

Студентка третього курсу спеціальності 227 Терапія та реабілітація Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Світлана Фасахова отримала чудову можливість поглибити власні знання та здобути безцінний практичний досвід, взявши участь у міжнародному обміні за програмою академічної мобільності Erasmus+ KA171.

Наразі третьокурсниця успішно навчається у провідному румунському університеті-партнері – студентка Полтавської політехніки опановує новітні терапевтичні методики на базі «Aurel Vlaicu» University of Arad. Порівнюючи українську та румунську системи вищої освіти, зауважує, що дана програма дозволить їй, як майбутньому фахівцю у сфері фізичної терапії та реабілітації, накопичити колосальний практичний досвід, що в майбутньому сприятиме успішній професійній діяльності у рідній країні.

«Надзвичайно пишаємося здобутками студентів факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки, які мають унікальну можливість опановувати додаткові практичні навички на базі провідних європейських закладів вищої освіти. Твердо переконані, що прикладені зусилля та відданість Світлани обраному фаху стануть вагомим особистим внеском майбутньої випускниці у розвиток спеціальності 227 Терапія та реабілітація на базі багатопрофільного класичного університету нашої країни.

Нехай набуті знання допоможуть розкрити власні можливості та здобути безцінний досвід, яким студентка зможе поділитися зі своїми однокурсниками після повернення до Alma mater. Бажаємо Світлані натхнення, успіхів та найяскравіших вражень від навчання в Румунії», прокоментувала декан факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», доктор педагогічних наук, професор Ліна Рибалко.

Відзначимо, студенти Полтавської політехніки мають можливість навчатись за кордоном за грантовими програмами кредитної академічної мобільності впродовж семестру або цілого навчального року в провідних університетах Австрії, Гренландії, Данії, Естонії, Іспанії, Литви, Латвії, Норвегії, Нідерландів, Німеччини, Польщі, Румунії, Словаччини, Фінляндії, Чехії.

За детальнішою інформацією звертатись до відділу міжнародних зв’язків (каб.320-Ф, interoffice@nupp.edu.ua) або до координаторки програми – кандидатки філологічних наук, доцентки кафедри германської філології та перекладу Павельєвої Анни Костянтинівни (ауд.310-ц, email: kunsite.zi@gmail.com, телефон: +3-8-(095)-91-08-192).

Нагадаємо, політехніка передала військовому шпиталю гуманітарну допомогу від німецьких благодійників та підписала Меморандум про взаєморозуміння та співробітництво з Медичним центром «Нові Санжари» Національної гвардії України.

Нещодавно на базі Центру ветеранського розвитку відбулась зустріч науковців кафедри фізичної терапії та ерготерапії зі стейкхолдерами у сфері реабілітації, представники Капеланського патруля провели тимбілдинг для співробітників Полтавської політехніки, а представники профспілкових організацій Полтавщини успішно підвищили кваліфікацію на базі Центру ветеранського розвитку Полтавської політехніки.

Раніше студентка-філолог стала учасницею присвяченого інклюзії молодіжного обміну в Румунії.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»