2024-02-29

Представники профспілкових організацій Полтавщини успішно підвищили кваліфікацію на базі Центру ветеранського розвитку Полтавської політехніки

Члени профспілок Полтавської області, які успішно підвищили кваліфікацію за спеціальною короткостроковою програмою «Комунікативно-правова взаємодія з особами з числа ветеранів війни» на базі Центру ветеранського розвитку Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», отримали сертифікати. Фахівці зможуть долучитися до процесу реінтеграції ветеранів до цивільного життя.

Представники профспілкових організацій Полтавщини успішно підвищили кваліфікацію на базі Центру ветеранського розвитку Полтавської політехніки

У Центрі ветеранського розвитку Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», який з 4 жовтня 2023 року успішно працює у стінах багатопрофільного класичного університету, відбулася важлива подія – вручення сертифікатів про підвищення кваліфікації за спеціальною короткостроковою програмою «Комунікативно-правова взаємодія з особами з числа ветеранів війни», розробленою з урахуванням рекомендацій Міністерства у справах ветеранів для навчання фахівців по роботі з ветеранами, які мають базову вищу освіту з будь-якої спеціальності.

22 працівники і працівниці профспілкових організацій Полтавської області стали слухачами курсів підвищення кваліфікації і вивчали особливості нормативно-правової бази щодо реалізації гарантій захисту прав ветеранів та членів їхніх сімей, ознайомилися з роботою органів державної влади та місцевого самоврядування, механізмами державних програм. Упродовж трьох насичених днів з 26 по 28 лютого 2024 року слухачі пройшли ґрунтовну практичну підготовку щодо основних аспектів комунікативно-правової взаємодії з особами з числа ветеранів війни загальним обсягом 30 годин. Програма підвищення кваліфікації складалася з двох навчальних модулів, які охоплювали наступні теми: психологічні та комунікативні стратегії у роботі з ветеранами та юридичний супровід ветеранів. До розробки, адаптації унікальної навчальної програми та проведення практичних занять долучилися науково-педагогічні працівники кафедри психології та педагогіки і кафедри публічного управління, адміністрування та права Полтавської політехніки.

Після успішного проходження іспитів слухачі отримали сертифікати встановленого державного зразка.

Учасників програми підвищення кваліфікації привітали почесні гості – начальниця Управління у справах реінтеграції, соціального захисту ветеранів та внутрішньо переміщених осіб Полтавської обласної військової адміністрації Ніна Черняк та ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», заслужений працівник освіти України, доктор економічних наук, професор Володимир Онищенко, які наголосили на важливості спеціальної підготовки фахівців будь-якої галузі для поліпшення процесів реінтеграції ветеранів війни та демобілізованих осіб до цивільного життя.

«Надзвичайно приємно, що така інституція як профспілкові організації звернулися до нашого університету з пропозиціями щодо ефективної співпраці у сфері підвищення кваліфікації та навчання як налагоджувати комунікативно-правову взаємодію з особами з числа ветеранів війни. Висловлюю слова щирої вдячності Полтавській обласній раді професійних спілок за всебічну підтримку та надану можливість спільними зусиллями творити подібні добрі справи. Дякуємо Полтавській ОВА за підтримку ініціатив Центру ветеранського розвитку Полтавської політехніки.

Щиро дякую за виявлену до нашого університету довіру, приємно чути схвальні відгуки, якими ви щедро ділитеся під час спілкування та навчання на курсах у Центрі ветеранського розвитку Полтавської політехніки. Окрема подяка науково-педагогічним працівникам за ґрунтовну підготовку слухачів, які вже невдовзі поділяться здобутими знаннями.

Усій нашій команді було приємно почути гарні відгуки про навчання, засвідчені Подякою Полтавської обласної ради професійних спілок науково-педагогічному колективу Полтавської політехніки!

Ми пишаємося тим, що робимо все можливе для того, щоб захисники і захисниці повертались в якісно нові умови, відчували реальну підтримку і отримували всю необхідну допомогу на шляху до переходу у цивільне життя!

Дякуємо ЗСУ за захист! Спільними зусиллями працюємо на Перемогу! Слава Україні!» – зазначив ректор, професор Володимир Онищенко.

Начальниця Управління у справах реінтеграції, соціального захисту ветеранів та внутрішньо переміщених осіб Полтавської ОВА Ніна Черняк подякувала адміністрації та науково-педагогічним працівникам багатопрофільного класичного Національного університету імені Юрія Кондратюка за те, що сумлінно та на високому рівні забезпечена програма підвищення кваліфікації і створена можливість обміну корисними практичними знаннями.

Учасниця програми підвищення кваліфікації – голова профспілок Полтавщини Ірина Богуш високо відзначила теплу неформальну атмосферу, комфортні умови для навчання, якісні знання та відмінний рівень викладання науковцями фахових дисциплін, які панують у стінах провідного класичного закладу вищої освіти.

Від імені активістів профспілкових організацій та від себе особисто очільниця профспілок Полтавщини вручила символічну Подяку Полтавської обласної ради професійних спілок науково-педагогічному колективу Полтавської політехніки в особі ректора, професора Володимира Онищенка за відмінну організацію навчальних курсів для активу профспілок області за спеціальною короткостроковою програмою «Комунікативно-правова взаємодія з особами з числа ветеранів війни».

Полтавська політехніка увійшла до переліку 5 провідних університетів країни, які стали учасниками експериментального проєкту у сфері адаптації та соціалізації ветеранів війни та членів їхніх сімей через освіту і спорт до цивільного життя. Пілотний проєкт впроваджується під патронатом Міністерства освіти і науки України, Міністерства у справах ветеранів та координується Офісом Президента України.

Нагадаємо, у політехніці відбувся перший на Полтавщині випуск помічників ветеранів.

Нещодавно представники Центру ветеранського розвитку і адміністрації Полтавської політехніки взяли участь у нараді, ініційованій Мінветеранів, ліцеїстам презентували можливості військової підготовки у Полтавській політехніці, ректор Полтавської політехніки взяв участь в організаційний нараді ректорів університетів-виконавців експериментального урядового проєкту для ветеранів, делегація науковців і студентів Полтавської політехніки взяла участь у Регіональному спортивному форумі ветеранів, обговорили особливості спілкування з учасниками бойових дій і травмованими війною.

Раніше на базі Центру ветеранського розвитку Полтавської політехніки голова Асоціації правників України у Полтавській області прочитав лекцію з питань правого статусу ветеранів та членів їх родин, а захисники дізналися про можливості у сфері освіти, правового та соціального захисту, які доступні у Центрі ветеранського розвитку Полтавської політехніки.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»