2024-02-13

Ректор Полтавської політехніки взяв участь в організаційний нараді ректорів університетів-виконавців експериментального урядового проєкту для ветеранів

Ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко взяв участь в організаційний нараді ректорів університетів-виконавців експериментального урядового проєкту для ветеранів під головуванням заступника керівника Офісу Президента України Олексія Дніпрова та заступника Міністра освіти і науки Андрія Вітренка.

Ректор Полтавської політехніки взяв участь в організаційний нараді ректорів університетів-виконавців експериментального урядового проєкту для ветеранів

Нарада була присвячена обговоренню якісного виконання Постанови Кабінету Міністрів України «Про реалізацію експериментального проекту з переходу від військової служби до цивільного життя ветеранів війни на базі закладі освіти засобами освіти, спорту та реабілітації» та плану спільних дій.

Проєктом опікується Президент України Володимир Зеленський. Координаторами експериментального проекту є Міністерство освіти і науки України та Міністерство у справах ветеранів України.

«Ми провели стратегічне планування поетапної реалізації проєкту відповідно до основних завдань, описаних у Постанові Кабміну, і вирішили чітко координувати нашу діяльність. Заклади вищої освіти відчувають особливу відповідальність, розробляючи ефективні методики для переходу від військової служби до цивільного життя ветеранів війни і використання засобів освіти, спорту та реабілітації для цієї важливої мети.

Дякую колегам за співпрацю! Працюємо для наших захисників і захисниць! Слава Україні!» – зазначив ректор Володимир Онищенко.

У роботі над експериментальним проєктом поєднали зусилля Національний університет фізичного виховання і спорту України, Київський національний університет будівництва і архітектури й класичні університети Полтави, Тернополя та Івано-Франківська – Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», Західноукраїнський національний університет і Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника.

Підсумком наради стало підписання багатостороннього меморандуму про спільну діяльність – від аудиту для створення адаптованої освітньої інфраструктури для ветеранів війни, членів сімей ветеранів, членів сімей загиблих учасників бойових дій до актуалізації та розроблення спеціалізованих освітніх методик і технологій роботи з ветеранами війни та членами їх сімей для закладів освіти, що надають освітні послуги ветеранам війни, підвищення кваліфікації викладачів, науковців, проведення науково-практичних і просвітницьких заходів, реабілітації тощо.

Нагадаємо, Полтавська політехніка увійшла до п’ятірки університетів, які реалізовуватимуть урядовий експериментальний проєкт для ветеранів, один з перших десяти Центрів ветеранського розвитку в Україні відкрито у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» і у Полтавській політехніці відбувся перший на Полтавщині випуск помічників ветеранів, випускник перших курсів помічників ветеранів працевлаштований у Кременчуцькій громаді.

Раніше  у Полтавській політехніці обговорили потенціал області у програмі реінтеграції ветеранів до цивільного життяЦентр ветеранського розвитку Полтавської політехніки взяв участь у засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові Українина честь полеглого захисника-студента політехніки перейменували вулицю, а в університеті триває робота над проєктом меморіального комплексу, у Центрі ветеранського розвитку Полтавської політехніки обговорили особливості спілкування з учасниками бойових дій і травмованими війноюзахисники дізналися про можливості у сфері освіти, правового та соціального захисту, які доступні у Центрі ветеранського розвитку Полтавської політехніки, відбулася творча зустріч з Павлом Казаріним, а також викладачі та студенти політехніки зустрілись із захисником Іваном Шеметою.

Нещодавно політехніка стала партнером проєкту з цифровізації освітніх програм «Україна цифрова: забезпечення академічної успішності в часи кризи».

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»