2024-03-08

Політехніка передала військовому шпиталю гуманітарну допомогу від німецьких благодійників

Громадська організація Mdantsane (Німеччина) передала через волонтерів Полтавської політехніки гуманітарну допомогу – ліки та вироби медичного призначення для військового шпиталю.

Політехніка передала військовому шпиталю гуманітарну допомогу від німецьких благодійників

До Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» надійшла гуманітарна допомога від німецької громадської організації Мдантзане, яка реалізовує гуманітарні проєкти. Координувала передачу гуманітарної допомоги доцент кафедри германської філології та перекладу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Тетяна Пєшкова.
 

«Цей вантаж був організований та доправлений завдяки спонсорам з Німеччини, а саме організації Мдантзане, яку очолює невтомна пані Рьомп. Їм вдалось зібрати близько 10000 євро і закупити на них лікарські засоби та матеріали для перев’язок. Також спонсорами була оплачена доставка до університету. Доставка гуманітарної допомоги цього року вимагала злагодженої роботи і економічного сектору університету, тому велика подяка за професійність та оперативність нашому першому проректору – Олені Миколаївні Філонич та її команді.

З перших днів повномасштабного вторгення ми вели перемовини з головою організації Мдантзане Брігіттою Рьомп. Ця неймовірна жінка весь час підтримувала Україну не тільки словами, але і справами. Як координатор я була і є впевнена, що Волонтерський штаб Полтавської політехніки вправно та оперативно доставить допомогу за призначенням.

Організація Мдантзане не вперше надсилає гуманітарний вантаж з ліками і виробами медичного призначення. Так вантаж з медичними засобами (на суму понад 10 000 євро), який отримала Полтавська політехніка в березні 2022 був дуже в нагоді для поранених із Харкова та Сум», – поділилася Тетяна Пєшкова.

6 березня ліки передали представникам Полтавського військового шпиталю. Провізор Анна Алькович особисто перевірила терміни придатності, забезпечила належні умови транспортування ліків до закладу.

Вантаж в основному складається з медикаментів і перев'язувальних матеріалів, яких найбільше потребують у шпиталі.

Нагадаємо, політехніка отримала від Червоного Хреста продуктові набори для ВПО, волонтери політехніки переплавили тонну парафіну і передали захисникам більше 3500 окопних свічок.

Раніше студенти-волонтери передали речі до пункту видачі гуманітарної допомоги для ВПО «Тепла кофта», а політехніка отримала відзнаку за благодійну акцію на підтримку захисників «Павербанки для ЗСУ».

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»