2024-02-28

Павербанки для ЗСУ: політехніка відзначена за благодійну акцію на підтримку захисників

Студенти Полтавської політехніки взяли участь в благодійній акції, ініційованій Студентським відділенням Спілки інженерів-нафтовиків (SPE) на підтримку Збройних Сил України – долучилися до збору одноразових POD-систем для виробництва павербанків на потреби Збройних Сил України, а команда uapower надіслала відеоподяку університету за вагомий внесок у підтримку українських захисників та захисниць.

Павербанки для ЗСУ: політехніка відзначена за благодійну акцію на підтримку захисників

Студентське відділення Спілки інженерів-нафтовиків (SPE) у Полтавській політехніці та її президент Андрій Бучинський ініціювали благодійну акцію на підтримку Збройних Сил України. Усі бажаючі могли здати використані одноразові електронні сигарети або інші пристрої з акумуляторами, з яких виготовляються павербанки для військовослужбовців ЗСУ. Активними учасниками благодійної акції стали студенти різних структурних підрозділів університету, які збирали одноразові POD-системи для виробництва павербанків.

За активну участь у зборі комплектуючих для виробництва павербанків для військовослужбовців Збройних Сил України команда uapower надіслала відеоподяку ініціативній студентській молоді та керівництву університету, відзначивши їхній вагомий внесок у підтримку українських захисників та захисниць.

«Дякую Студентському відділенню Спілки інженерів-нафтовиків та керівництву університету за організацію збору одноразових POD-систем для виробництва павербанків для забезпечення потреб Збройних Сил України. Окрема подяка голові Студентського відділення Спілки інженерів-нафтовиків (SPE) у Полтавській політехніці Андрію Бучинському, Олександру Колеснікову та усім студентам політехніки за активну участь у зборі від команди uapower. Слава Україні!», – зазначається у відео.

За словами президента Студентського відділення Спілки інженерів-нафтовиків (SPE) у Полтавській політехніці, аспіранта спеціальності 185 Нафтогазова інженерія та технології Андрія Бучинського, до збору долучилися навіть члени студентських відділень Спілки інженерів-нафтовиків з інших міст, а магістрант спеціальності 122 Комп’ютерні науки Олександр Колесніков залучав друзів, знайомих і всіх небайдужих донатерів. Найактивніші учасники акції отримають брендовані подарунки від Української секції Спілки інженерів-нафтовиків.

Акція також виконала екологічну функцію і посприяла утилізації електронних сигарет з літієвими акумуляторами, які за своїми характеристиками підходять для виробництва досить потужних павербанків.

Нагадаємо, Полтавська політехніка співпрацює з Варшавською політехнікою і компанією Siemens у новому технологічному проєкті, підписала Меморандум про співпрацю з АТ «Укргазвидобування» і профільними університетами, а члени SPE провели у політехніці нетворкінг-зустріч з представниками компанії «Геосинтез Інженірінг».

Нещодавно керівник студентського осередку SPE Полтавської політехніки провів заняття на навчально-науковому полігоні «Буровий майданчик», студенти нафтогазових спеціальностей відвідали практичні заняття на мобільній буровій установці KREMCO K-750, а науковці Полтавської політехніки видали підручник для фахівців нафтогазових та гірничих спеціальностей.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»