2023-12-18

Члени SPE провели у політехніці нетворкінг-зустріч з представниками компанії «Геосинтез Інженірінг»

Студентське відділення Спілки інженерів нафтовиків Полтавської політехінки спільно з Центрально-Українською секцією Спілки інженерів нафтовиків (SPE) організували і провели нетворкінг з представниками ТОВ «Геосинтез Інженірінг» – провідної сервісної компанії з виробництва та дослідження бурових розчинів та технологічних рідин, що використовуються в процесі видобутку газу і нафти.

Члени SPE провели у політехніці нетворкінг-зустріч з представниками компанії «Геосинтез Інженірінг»

6 грудня у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбувся нетворкінг-захід, організований Центрально-Українською секцією Спілки інженерів нафтовиків (SPE) та Студентським відділенням Спілки інженерів нафтовиків (SPE) Полтавської політехінки.

Модератором заходу став Вʼячеслав Філатов, начальник департаменту аналізу та моделювання «Укргазвидобування», почесний магістр Полтавської політехніки, і налаштував аудиторію на відкритий діалог.

На початку зустрічі учасників привітали ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», віце-президент Української нафтогазової академії, професор Володимир Онищенко та керівник компанії «Геосинтез Інженірінг», випускник університету і почесний магістр Полтавської політехніки Іван Політучий.

«На надзвичайно цікаву зустріч з представниками бізнесу зібралися вмотивовані студенти – члени SPE. Модератор зустрічі – фахівець надзвичайно високого рівня, який ділиться знаннями, дає конструктивні і дуже важливі поради як розкрити свої наукові і творчі вміння. Знаннями треба вміти користуватись. Пишаюсь, що на зустріч прийшли представники бізнесу, тим паче такої такої крутої компанії як «Геосинтез Інженірінг».

Формуємо спільноту людей, які мотивують на успіхи і кар’єрне зростання. І дуже важливо, що на таких зустрічах майбутні фахівці галузі отримують ще й професійні знання. Такі майданчики, своєрідні інформаційні лабораторії, в які інвестує бізнес, дуже цікаві і перспективні для молоді, а університет завжди відкритий до спілкування», – відзначив ректор, професор Володимир Онищенко.

Компанія «Геосинтез Інженірінг» надає методичну допомогу Полтавській політехніці в удосконаленні освітніх програм для студентів нафтогазовидобувних спеціальностей і активно бере участь у створенні новітніх лабораторій, таких як лабораторія бурових розчинів та технологічних рідин, унікальний комп'ютерний навчальний центр Apple тощо.

Виробнича діяльність ТОВ «Геосинтез Інженірінг» зосереджена на розробці, впровадженні, авторському супроводженні бурових розчинів та промивальних рідин для закінчування свердловин.

«Наше підприємство пропонує нашим замовникам нові технології. Доповідь нашого фахівця вперше не лише в Україні, а й в світі висвітлить нові досягнення у сфері розробок бурових розчинів і промивальних рідин. Полтавська політехніка як галузевий майданчик для професійного спілкування – ідеальне місце для прем’єри», – наголосив керівник компанії «Геосинтез Інженірінг» Іван Політучий.

Ключовим спікером зустрічі став начальник сектору термобаричних досліджень компанії  «Геосинтез Інженірінг» Назар Жолоб, який презентував результати досліджень та розповів студентам про сучасні рідини для буріння. Майбутні професіонали дізнались про інноваційні розробки різних рецептур технологічних рідин для буріння, капітального ремонту та кріплення свердловин. Після доповіді відкрилась жива дискусія між учасниками зустрічі та доповідачем.

До дискусії в онлайн-форматі приєднався керівник SPE в Європі П’єр Еммануель. Фахівець нафтогазової сфери міжнародного рівня назвав важливі аспекти, на котрі треба звернути увагу молодим інженерам та студентам, розповів про свій шлях становлення як спеціаліста, надихнувши студентів своїм прикладом.

Не лише професіонали галузі, а й студенти та викладачі Навчально-наукового інституту нафти і газу Полтавської політехніки та Полтавського фахового коледжу нафти і газу мали змогу узяти участь в обговоренні актуальних питань впровадження інноваційних технологій у нафтогазовидобувній галузі. До обговорення актуальних питань впровадження інноваціних технологій у нафтогазовидобуванні долучилися заступник директора з наукових питань компанії «Геосинтез Інженірінг», к.т.н. Юрій Лубан та науковці ННІ нафти і газу Полтавської політехніки – директор навчально-виробничого центру, заслужений працівник промисловості України Петро Голуб, завідувач кафедри буріння та геології, професор Юрій Винников, доцент кафедри буріння та геології, лауреат премії Президента України для молодих вчених Максим Харченко, доцентка кафедри нафтогазової інженерії та технологій Вікторія Дмитренко.

Професійний діалог між представниками бізнес-компаній, науковцями та студентами Полтавської політехніки сприяє здобуттю актуальних компетенцій та побудові успішної професійної кар’єри, відзначають організатори заходу.

Раніше керівник студентського осередку SPE Полтавської політехніки провів заняття на навчально-науковому полігоні «Буровий майданчик».

Нагадуємо, Укрнафта оголосила старт стипендіальної програми для студентів Полтавської політехніки.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»