2023-09-22

Студенти нафтогазових спеціальностей відвідали практичні заняття на мобільній буровій установці KREMCO K-750

Студенти другого-четвертого курсів Навчально-наукового інституту нафти і газу відвідали перші практичні заняття на єдиному в Україні багатофункціональному Навчально-науковому полігоні «Буровий майданчик» Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка». Унікальна платформа, оснащена мобільною буровою установкою KREMCO K-750, дає можливість майбутнім професіоналам вивчати виробничі процеси у реальних умовах.

Студенти нафтогазових спеціальностей відвідали практичні заняття на мобільній буровій установці KREMCO K-750

Упродовж тижня після відкриття єдиного в Україні багатофункціонального  Навчально-наукового  полігону «Буровий майданчик» на території Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» науковці Навчально-наукового інституту нафти і газу провели практичні заняття на мобільній буровій установці KREMCO K-750 для студентів другого, третього та четвертого  курсів, під час яких майбутні професіонали мали унікальну нагоду вивчати виробничі процеси у реальних умовах.

Перед початком занять викладачі університету проводили інструктажі з техніки безпеки, акцентуючи увагу студентів на дотриманні вимог охорони праці, а всі студенти отримали відповідний спецодяг та засоби захисту. Під час занять майбутні фахівці ознайомилися з основними вузлами та агрегатами установки, опановували основні етапи технологічного процесу компоновки бурильної колони.

Варто відзначити, що студенти активно брали участь у заняттях, ставили питання та ділилися своїми думками. Найбільшою  практичною  цінністю даних занять стало те, що студенти мали можливість побачити послідовність буріння свердловини наживо.

 «Надзвичайно раді, що змогли подарувати нашим студентам подібний практичний досвід та можливість поглибити знання з будови та принципу роботи мобільних бурових установок.

Створений за ініціативи ректора Полтавської політехніки, професора Володимира Онищенка при участі провідних бурових компаній Навчальний буровий майданчик допомагає студентам набути важливих умінь і практичних навичок в навчальній та майбутній професійній діяльності!

Заняття у такому інтерактивному форматі дуже ефективні – майбутні професіонали нафтогазового комплексу дізналися не лише теоретичну інформацію, а й набули практичних навичок експлуатації бурової установки.

Плануємо й надалі ефективно використовувати мобільну бурову установку задля якісної практичної підготовки наших випускників», – прокоментував директор Навчально-наукового інституту нафти і газу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», доктор технічних наук, професор Богдан Коробко.

Нещодавно буровий майданчик Полтавської політехніки відвідали народні депутати України.

Раніше науковець політехніки прочитав магістрантам лекцію про виконання інженерно-геологічних вишукувань у будівництві,  вчені-експерти з енергоаудиту і технічного обстеження провели заняття з магістрантами на реальному об’єкті реставрації, а Полтавська політехніка стала учасником проєкту від Junior Achievement.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»