2023-09-15

Полтавська політехніка стала учасником проєкту від Junior Achievement

Науково-педагогічні працівники, аспіранти та студенти Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» поспілкувалися з представництвом Junior Achievement Україна. Під час онлайн-конференції учасникам розповіли про організацію, її напрямки роботи, а також майбутній проєкт, участь в якому візьме Полтавська політехніка.

Полтавська політехніка стала учасником проєкту від Junior Achievement

13 вересня 2023 року у форматі онлайн-конференції ZOOM науково-педагогічні працівники Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» зустрілися з представництвом Junior Achievement Україна. Учасниками конференції стали 60 співробітників університету, аспірантів та студентів.

Junior Achievement Україна – це член світової мережі Junior Achievement, громадська організація, яка спеціалізується на створенні навчальних програм з підприємництва, фінансової грамотності, підготовки до ринку праці й впровадження їх в навчальних закладах. Світова організація двічі номінувалася на Нобелівську премію миру, налічує 15 млн студентів-учасників з усього світу, серед яких 6 млн – представники Європейського кластера.

Під час зустрічі представники організації розповіли про організацію, її напрямки роботи, а також майбутній проєкт, участь в якому візьме Полтавська політехніка.

Проєкт триватиме приблизно 2 роки. Учасниками програми стануть близько 70 організацій та установ, в кожній з яких буде створена команда з 10 і більше студентів. Вікова категорія студентів – 17-19 років, однак за бажання можна і старше. Надалі Junior Achievement Україна надасть навчальні програми, за якими викладачі Полтавської політехніки в період одного року навчать та допоможуть відібраним студентам створити startup-проєкт, який розгляне компанія.

У разі проходження відбору команда потрапить на другий рік навчання. У другому етапі залишиться лише 15 команд, до кожної з яких буде призначений відповідальний від компанії. Разом з керівником кожна команда створить план для отримання гранту, а також презентацію для представлення проєкту іноземним інвесторам.

Нагадуємо, у Полтавській політехніці проводять тренінги для гарантів освітніх програм.

Раніше майже півтисячі студентів Полтавської політехніки пройшли курс з основ кібербезпеки від CRDF Global, а студенти політехніки пройшли практику в компанії Grid Dynamics.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»