2023-09-15

Вчені-експерти з енергоаудиту і технічного обстеження провели заняття з магістрантами на реальному об’єкті реставрації

Сертифікований експерт з технічного обстеження – завідувач кафедри будівництва та цивільної інженерії, доктор технічних наук, професор Олександр Семко і атестований енергоаудитор – доктор технічних наук, професор кафедри будівництва та цивільної інженерії Олена Філоненко поєднали лекційне заняття з виходом на реальний об’єкт реставрації для магістрантів спеціальності 192 «Будівництво та цивільна інженерія», які навчаються за освітньою програмою «Промислове та цивільне будівництво».

Вчені-експерти з енергоаудиту і технічного обстеження провели заняття з магістрантами  на реальному об’єкті реставрації

Студенти-магістранти спеціальності 192 «Будівництво та цивільна інженерія» Навчально-наукового інституту архітектури, будівництва та землеустрою Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» у межах вивчення практичного курсу з дисципліни «Енергоощадність та енергоаудит будівель» освітньої програми «Промислове та цивільне будівництво» здійснили вихід на реальний об’єкт реставрації. Науково-проєктну документацію для цього об’єкту розробляє проєктна група Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка». Студенти поспілкувалися вченими-експертами.

Сертифікований експерт з технічного обстеження – завідувач кафедри будівництва та цивільної інженерії, доктор технічних наук, професор, дійсний член Академії будівництва України Олександр Семко провів зі студентами обстеження конструкцій будівлі та окреслив рекомендації з подальшої їх безаварійної експлуатації.

Атестований енергоаудитор – доктор технічних наук, професор кафедри будівництва та цивільної інженерії Олена Філоненко розповіла про особливості термомодернізації об'єктів культурної спадщини та про майбутні реставраційні роботи на об'єкті.

Така форма викладання зацікавила і студентів-бакалаврів, які приєдналися до технічного обстеження.

Нагадаємо, науковці ННІ архітектури, будівництва та землеустрою долучилися до проєкту відбудови на Херсонщині.

Нещодавно науковець політехніки прочитав магістрантам лекцію про виконання інженерно-геологічних вишукувань у будівництві, у Полтавській політехніці відкрили єдиний в Україні багатофункціональний буровий майданчик зі справжньою буровою установкою, а студенти ННІ архітектури, будівництва та землеустрою відвідали презентацію конкурсу Steel Freedom.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія  Кондратюка»