2023-09-15

Студенти політехніки відвідали онлайн-презентацію національного архітектурного конкурсу Steel Freedom

13 вересня студенти ННІ архітектури, будівництва та землеустрою Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відвідали онлайн-презентацію цьогорічного наймасштабнішого студентського архітектурного конкурсу України Steel Freedom.

Студенти політехніки відвідали онлайн-презентацію національного архітектурного конкурсу Steel Freedom

Спільнота зацікавлених майбутніх архітекторів та інженерів-будівельників зібралась у СтудХабі. Разом зі студентами презентацію відвідали директор ННІ архітектури, будівництва та землеустрою, доктор архітектури, професор Вадім Вадімов, кандидат технічних наук, доцент Олександр Зима і старший викладач Павло Васильєв.

Майбутні учасники конкурсу ближче ознайомилися з умовами участі, конкурсним завданням та особливостями подачі проєктів. Окрім загального огляду конкурсу та його особливостей, організатори Steel Freedom відповідали на всі питання, які цікавлять студентів.

«Це майбутні лідери і активні члени команд, які надихнулись завданням і активно формують команди. Пишаємось, що студенти Полтавської політехніки неодноразово ставали переможцями і призерами Steel Freedom, а їх конкурсні роботи входять до каталогу кращих проєктів 2022-2014 «Проєкти в металі, які надихають»! Бажаємо натхнення і успіхів цьогорічним учасникам!» – прокоментували викладачі ННІ архітектури, будівництва та землеустрою.

Нагадаємо, випускниці-архітекторки відвідали одну з найбільших архітектурних виставок світу — Biennale Architettura 2023 у Венеції. Команда призерок Steel Freedom 2021 — В-430: Валерія Гончаренко, Аліна Янко та Камiла Ващенко (куратор – Павло Васильєв, старший викладач кафедри містобудування та архітектури, член НСАУ) виграла спеціальну відзнаку від генерального партнера конкурсу — Метінвест за найкраще застосування металоконструкцій у проєкті і була нагороджена архітектурною подорожжю. Переможниці мали відвідати «Експо-2020» в Дубаї, але через повномасштабне вторгнення рф змогли скористатися своїм подарунком лише цього року. Замість ОАЕ випускниці ННІ архітектури, будівництва та землеустрою здійснили незабутню архітектурну подорож до Італії.

У 2022 році конкурсний проєкт відбудови дитячо-юнацької спортивної школи в Ірпені, виконаний студентами-архітекторами Полтавської політехніки, увійшов до ТОП-10 кращих проєктів конкурсу – студенти-архітектори стали фіналістами національного конкурсу «Steel Freedom 2022».

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»