2022-12-08

Студенти-архітектори стали фіналістами національного конкурсу «Steel Freedom 2022»

3 грудня у столиці відбувся фінал наймасштабнішого архітектурного студентського конкурсу «Steel Freedom 2022». Конкурсний проєкт відбудови дитячо-юнацької спортивної школи в Ірпені, виконаний студентами-архітекторами Полтавської політехніки, увійшов до ТОП-10 кращих проєктів цьогорічного конкурсу і команду запросили до презентації наживо.

Студенти-архітектори стали фіналістами національного  конкурсу «Steel Freedom 2022»

У рамках Національного архітектурного студентського конкурсу «Steel Freedom 2022» студенти з 14 провідних українських університетів розробили та презентували 89 проєктів відбудови дитячо-юнацької спортивної школи у місті Ірпені із застосуванням металевих несучих та огороджувальних конструкцій. У фінальній частині лише 10 команд були запрошені презентувати власні проєкти перед провідними архітекторами та експертами у сфері проєктування і девелопменту України, які й визначили переможців конкурсу.

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» на конкурсі представляли одразу дві студентські команди – І-286 та І-554.

Журі конкурсу оцінювало проєкти за наступними критеріями: містобудівні рішення генерального плану ділянки проектування, архітектурна форма і вигляд, архітектурно-планувальні рішення, дизайн елементів архітектурного середовища та використання несучих конструкцій, сучасність рішення, функціональність, сталеві несучі конструкції каркасу, графічне оформлення матеріалів.

Проєкт команди І-286 у складі студентки групи 501-АД Анни Михайлової, студентки групи  401-А Поліни Остапенко та студента групи 401-А Микити Вжешневського увійшов до ТОП-10 кращих конкурсних проєктів, а команда стала фіналістом.

«Дякуємо організаторам конкурсу Steel Freedom за свято архітектури в металі, до якого ми мали можливість долучитися. Для майбутніх професіоналів участь у такому грандіозному конкурсі – це додаткова можливість застосувати на практиці отримані в університетських аудиторіях знання, попрацювати над проєктами відбудови України», – прокоментував куратор команди, кандидат технічних наук, доцент кафедри будівництва та цивільної інженерії ННІ архітектури, будівництва та землеустрою Павло Семко.

Ще один проєкт створила команда І-554, у складі якої спільно працювали студенти двох спеціальностей: майбутні архітектори та будівельники під керівництвом куратора проєкту – старшого викладача кафедри містобудування та архітектури університету, члена Національної спілки архітекторів України Павла Васильєва. Команда вийшла до півфіналу.

Над проєктом працювали студенти Навчально-наукового інституту архітектури, будівництва та землеустрою Полтавської політехніки – Марина Хоменко (група 401-А), Владислава Мицик (група 401-А), Марія Якуненко (група 401-А), Артем Бойко (група 401-БП) та Ернест Хіміч (група 401-БП).

Організатором Національного архітектурного студентського конкурсу «Steel Freedom 2022» виступає Асоціація «Український центр сталевого будівництва», завдання якої – просування сталі як кращого матеріалу в будівництві та реконструкціях об’єктів нерухомості.

Генеральний партнер конкурсу «Steel Freedom 2022» –  Група Метінвест, серед офіційних партнерів – Metipol, Tekla, SketchUp, LIRALANDBIM  solutionsGRAPHISOFT Center Ukraine.

Конкурс  відбувається за підтримки Національної спілки архітекторів України.

Нагадаємо, у  політехніці відбулася  онлайн-презентація національного архітектурного конкурсу Steel Freedom.

Раніше   студенти-архітектори презентували концепцію веломаршруту для поєднання двох полтавських парків.

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»